Koning Winter, dag 209/365, Mariska

Bij het uitpakken van de boodschappentassen en het opzoeken van mijn winterjas blijft mijn hoofd plotseling hangen bij de wintergedachte. Het zijn soms rare dingen die ik denk. Bijvoorbeeld dat kunstsneeuw helemaal niet zo’n gekke uitvinding is. Of hoe het leven in Friesland stil ligt en wij hier in het Westen nog van 8 graden genieten. Als ik de ramen opengooi voel ik een koude frisse januari lucht. Wordt het dan eindelijk winter?

Alles is anders deze winter. Hebben jullie dat nooit dat je wel eens geen doorsnee wintergedachte hebt? Neem deze Kerst! Het was zonnig, heerlijk genieten, een jurkje zonder warm jasje of vest, maar toch miste ik de sneeuw, onze witte Kerst. Natuurlijk scheelt het dat je niet met een schop de sneeuw van het dak hoeft te schuiven en dat je je geliefde niet liefdevol in een sjaal hoeft te wikkelen.

 

Enigszins jaloers bekijk ik de beelden op tv van schaatsende mensen over de straten. Ijsvrij, ijspret, scholen dicht, warme chocomelk met slagroom, het leven ligt in een deel van het land plat. Ik zie mensen genieten van het natuurverschijnsel, dat zijn eigen gang gaat en waaraan wij als mens niets kunnen doen.

 

Kijk naar de Noordpool waar het nu boven nul is en waar het gebruikelijk -30 Celsius is. Scheelt 30 graden met alle gevolgen van dien. Toch hoop ik stiekem, dat de kou hier in dit deel van het land ook een beetje doorzet, zodat we in 2016 toch nog even kunnen genieten van alle gezamenlijke bezigheden die Koning Winter met zich mee brengt.

 

Nu eerst maar eens de verwarming aan zetten, want het wordt best een beetje fris 🙂
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.