Cavia op de IC, dag 211/365, Mariska

Met onze cavia in de tas, liepen we de praktijk van de dierenarts uit. Het beestje was ziek, heel ziek en moest nabehandeld worden als een IC-patiënt. Deze boodschap kreeg ik mee van de assistente.

Huisdier
Onze meiden wilden al langere tijd een hond of een kat. Aangezien ik allergisch voor katten ben en niet elke dag met rode ogen in huis wil rondlopen, was de kat daarom uitgesloten. Ook een hondje zag ik niet zitten. We zijn te vaak van huis en voor een pup moet je echt veel thuis zijn. Daarom kregen de meiden drie jaar geleden voor hun verjaardag een cavia. Ze noemden hem Casper.

 

Casper
Casper is een geval apart, want volgens mij hebben wij de enige cavia die niet wil rennen. Hij eet veel, heel veel, slaapt en piept. De meiden zijn er dol op. Spelen en knuffelen met hem, geven hem soms te eten en maken op ons verzoek de kooi schoon. Er zijn ook dagen dat ze maar een paar minuten aandacht aan Casper geven.

 

Ziek
Van de ene op andere dag at Casper niets meer. Ook viel me op, dat hij niet meer dronk. Tja en nu, toch voor de zekerheid maar even de dierenarts bellen. We moesten direct langskomen, want als een cavia niet meer eet en drink kan het snel gebeurd zijn. Na onderzoek bleek, dat zijn kiezen waren doorgegroeid en zijn kaak geen ruimte meer had om te eten. Dus onder narcose en kiezen slijpen. De volgende dag mochten we hem weer komen halen. Naast Casper kregen we spuitjes, medicatie en de opdracht om hem elk uur te voeden middels de spuitjes mee, want onze lieve Casper had er nog steeds geen zin in.

 

Voeding voor
Ik heb voor hete vuren gestaan, maar een zieke cavia door middel van een spuitje bijvoeren is een vak apart. Ik deed mijn uiterste beste, maar iedere keer als hij het spuitje zag aankomen, trok hij zijn hoofdje terug of draaide weg. Met geen mogelijkheid lukte het ons om hem elk uur van voeding te voorzien. Casper ging zienderogen achteruit. Helaas hebben we de volgende ochtend onze Casper moeten laten inslapen.

 

Samen met de meiden hebben we onze kleine vriend een mooi plekje bij de tuin gegeven. En eerlijk is eerlijk, iedere ochtend als ik naar mijn fiets loop en voorbij zijn plekje loop, zeg ik Casper even gedag!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.