Geluk, dag 212/365, Mariska

Woensdagmiddag, de jongste is naar dansles en de oudste zit boven huiswerk te maken. Ik heb even zin om een momentje voor mezelf te nemen. Ik zoek een heerlijk plekje op de bank, kop warme thee erbij en het blad Wendy, dat ik laatst had ontvangen. Op de voorpagina prijkt de subkop “een zoektocht naar geluk”. 

Geluk
De zin geeft me stof tot nadenken ‘Geluk’ ga je daarnaar op zoek of overkomt het je? Wat is geluk eigenlijk? Lastig te definiëren, ik denk dat geluk voor iedereen anders is of voelt.

 

Momenten
Ik heb vele momenten in mijn leven gehad, waarin ik alles had wat mijn hartje begeerde, maar toch voelde ik me niet altijd gelukkig. En op de momenten in het leven waarin het niet helemaal goed ging, voelde ik gelukzalige momenten. Een rijk leven hoeft niet duur te zijn, het zit ‘m – in mijn beleving – in de kleine dingen.

 

Euro Disney
In 2012 zijn we voor ons 12,5 jarige huwelijk met de kinderen een paar dagen naar Euro Disney geweest. Na een heerlijke dag in het park te hebben doorgebracht, stonden we ’s avonds naar de vuurwerkshow te kijken. Samen met de liefde van mijn leven en mijn twee prachtige lieve meiden stonden we daar tussen de honderden mensen. Vanuit het niets werd ik overspoeld door een geluks gevoel. Ik moest er gewoon van huilen. Het voelde zo fijn om daar met zijn vieren te zijn.

 

Meditatie
Ik laat me te vaak meevoeren door de bezigheden van de dag. Ik plan, voer uit en ga door naar het volgende. Daarnaast heb ik bewondering voor mensen die op gevoel handelen, daar kan ik nog een hoop van leren. Stilstaan bij je geluksmomenten. Meditatie zou goed voor me zijn, maar toch neem ik daar zelden de tijd voor. Toch maar weer eens op mijn to-do lijstje zetten voor dit jaar.

 

Ontdekken
De deurbel haalt me uit mijn verhaal. Dochterlief is al weer klaar met dansen en ineens bedenk ik me:

Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek het in jezelf!

 

Een gelukkige avond!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.