Twijfel, dag 213/365, Mariska

Soms zijn er van die momenten, dat ik twijfel! Twijfel met een grote F. Twijfel over alles wat ik ben of wat ik juist niet ben, wat ik kan of juist niet kan. Of ik wel een goede moeder ben! Of ik volsta als gezellige zorgzame en aantrekkelijke echtgenoot. Heb ik wel genoeg tijd voor mijn ouders en familie? Besteed ik wel genoeg aandacht aan mijn vrienden? Doe ik mijn werk wel goed?

Twijfel
We kennen ze allemaal wel; de eeuwige twijfelaars, want het nooit kunnen kiezen of blijven wikken en wegen kan heel vermoeiend zijn, zeker voor de snelle belisser.
Het woord alleen doet met soms zelfs twijfelen of ik de enige ben op deze wereld met deze twijfels. Natuurlijk weet ik beter. Iedereen twijfelt wel eens over bepaalde keuzes die gemaakt moeten worden. Ook hoor mensen uit mijn omgeving genoeg over twijfels in het leven. Ze horen erbij en houden je ook scherp. Regelmatig in de spiegel kijken en realistisch zijn.

 

Keuzes
Twijfels over gemaakte keuzes heb ik eigenlijk nooit. Als ik na lang wikken en wegen een besluit heb genomen, zal de twijfel zelden tot nooit de kop op steken. Ik moet bekennen, dat het soms best pittig is om op alle ballen in de lucht te houden. Om bijvoorbeeld na een dag hard werken te zorgen dat het eten op tafel komt, iedereen op tijd bij de sportclub te krijgen, huiswerk te overhoren en vrienden en familie te bellen hoe het gaat.

 

Verschrikkelijk
Vandaag is zo’n twijfel dag. Ik twijfel zelfs of het door het onstuimige weer komt of doordat het januari is. Zal ik weer een studie gaan volgen om mezelf meer te ontwikkelen of zal ik gewoon eens meer van mijn vrije tijd gaan genieten. Vind ik mijn werk echt wel leuk of zal ik toch op zoek gaan naar iets anders. Als ik mijn man aan de lijn heb en vraag of ik een leuk persoon ben, antwoord hij “Je bent Verschrikkelijk…..”. Kijk dat had ik even nodig. Manlief weet me altijd weer aan het lachen te maken en me met beide benen op de grond te houden. Een lot uit de loterij die man! En dan vanuit het niets piept mijn gsm krijg ik een berichtje van mijn dochter “Mam, I love you!”

 

Meer heeft een mens niet nodig……..
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.