Bezinningsmoment door Pickwick, dag 216/365, Mariska

Nadat ik vanmorgen eerst mijn hardloopschoenen heb aangetrokken en een heerlijk rondje heb gelopen, plof ik nu na een warme douche op de bank met een flinke kop thee. Ineens valt mijn oog op het labeltje van Pickwick. ‘Waar zie jij jezelf over vijf jaar?’ prijkt op het labeltje.

Jeetje diepzinnig momentje! Over vijf jaar, tja daar vraag je me wat. Lang lang geleden toen ik nog jong en onbezonnen was, kon ik uren voor me uit staren en nadenken over later. Die mooie man die mij aan de haak zou slaan, die prachtige kindjes die ik op de wereld zou zetten. Die geweldige baan die ik zou hebben, de prachtige grote villa met zwembad en de vele vrienden en lieve familie die ik altijd om me heen had. Altijd geld in overvloed. Het voelde altijd heerlijk om daar over te dromen.

 

Ik staar voor me uit en neem een flinke slok thee. Terwijl ik mijn tong verbrand door de hete thee vraag ik me direct af wanneer dat dromen over later is opgehouden. Ik kan het me niet meer herinneren. Misschien wel toen ik alles in the pocket had. Want op mijn 18e ben ik door mijn droomman aan de haak geslagen. Na al die jaren ben ik er met de nodige ups en downs echt achter gekomen, dat ik nog steeds met deze man oud hoop te worden. Die prachtige kinderen die zijn er, daar is geen twijfel over mogelijk. Op sommige momenten zou ik ze achter het behang willen plakken, maar ze moeten missen nee dat zou mijn hart niet aankunnen.

 

Die geweldige baan, tja ik heb er verschillende gehad die me veel hebben gebracht. Studies heb ik gevolgd en hebben me een rijker mens gemaakt. Die prachtige grote villa met zwembad die zie ik alleen tijdens onze zomervakantie, maar ons heerlijke huis aan het water met alle ruimte geeft me een ‘thuis-gevoel’ en dat is het voornaamste. Voor het zwembad moet ik naar de ring van Den Haag, want daar staat het Hofbad! Hou er trouwens toch niet van om elke dag te zwemmen! Dat geld in overvloed, ja dat is een puntje. We hebben het goed, kunnen op vakantie en meestal kopen wat we willen. Overvloed is nooit goed voor een mens houd ik me dan maar voor.

 

In deze fase in mijn leven merk ik, dat een hoop mensen om me heen ongewild familieleden verliezen. Onze ouders worden ouder en worden met gebreken geconfronteerd. Gelukkig heb ik mijn beide ouders en schoonouders nog in mijn leven. Genieten we van alle momenten samen en blijven we hopen, dat ze nog tig jaar zullen meegaan en we nog veel dingen samen mogen mee maken. Uiteindelijk is gezondheid het belangrijkste goed in het leven. Iets waar ik vroeger nooit over droomde.

 

Waar ik over vijf jaar ben? Ik zou het nog niet weten, maar besef wel weer dat ik een mooi leven heb, dankbaar ben voor alles en iedereen om me heen. Pickwick over vijf jaar spreek ik jullie weer.

 

Bedankt in ieder geval voor dit momentje van bezinning!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.