GROENER #363

Ik merk dat ik het wat uit wil stellen. Vaak ga ik ’s morgens al achter de laptop voor m’n GROENER, maar de afgelopen week was het pas eind van de middag of ’s avonds en dan ook nog met het gevoel “het moet”. Terwijl er natuurlijk niets moet. Ik kies er zelf voor om een blog te plaatsen. Maar hoe dichter ik de 365 nader gebeurt het met een wat onbestemd gevoel. Een gevoel van naderend afscheid, het is weer voorbij. En ik merk dat ik dat niet zo prettig vind. Nou heb ik al heel vaak in mijn leven afscheid moeten nemen; van een woonplaats en daardoor van klasgenoten en vriendinnen, later van vrienden en vriendinnen, van huizen,van buren, van werkplekken, van kinderen die uit huis gingen, van collega’s, van kerken en kerkmensen. En van al dat afscheid kan ik zeggen dat ik het maar 3x heel bewust gedaan heb. De andere keren ging ik gewoon, zwaaide gedag en dat was het. Geen wonder dat ik soms flink heimwee heb gehad en wel kruipend terug wilde. Ik ben blij dat ik het inmiddels een beetje geleerd heb om afscheid te nemen. Niet dat het daardoor gemakkelijker wordt, maar ik doe het nu tenminste bewust, met een ritueel of een cadeautje of…..iets. En al heeft dit afscheid van 365 dagen GROENER niets dramatisch, ik wil er nog wel even over denken hoe ik dat nu ga doen! Dus als ik er een van de komende dag niet ben…….dan ben ik aan het nadenken.
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.