GROENER #364

“Ein Andenken fürs Leben”

Mijn moeder in 1978, op vakantie in Duitsland. Heel GROEN-met een haakwerkje op een bankje tijdens de vakantie. Nou ja…..werkje!!WERK. Ze haakte voor ons nieuwe huis de vitragevallen die we graag voor onze ramen wilden hangen. 2X een lap van 3 meter lang en 40 cm breed. Ze was er best een aardig tijdje mee bezig. Niet zo aardig dat de gordijnen al 6 verhuizingen meeverhuisd zijn, van zolder naar zolder. Een voorbijganger die m’n moeder daar zo hakend bezig zag, vroeg haar wat ze aan het maken was. In haar mooiste Duits legde ze uit dat het de gordijnen voor haar dochters nieuwe huis waren. “Ein Andenken fürs Leben” was de reactie. Vandaar dat ze ook steeds meeverhuisd zijn en heb ik er nooit afscheid van genomen. Teveel emotionele lijm. Sinds kort hangt een van de gordijnen aan onze boekenkast, die we overdwars in onze woonkamer hebben gezet, ter ere van onze nieuwe bank. Het andere is doorgeknipt. Een stuk is de bekleding geworden voor een

‘nieuwe’ lamp, het restant ligt over ons tafeltje. Het voelt goed zo! Een eerbetoon aan mijn altijd bezige moeder, al bijna 24 jaar niet meer lijfelijk in ons midden, maar wel heel tastbaar!
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.