Gewoon omdat ik het wil

Gewoon omdat ik het wil.

 

In februari heb ik mij aangemeld voor het 365 dagen project. En nu pas, 5 maanden later, schrijf ik mijn eerste bericht op de site van 365 dagen. 

 

Het is niet zo dat ik helemaal niet geschreven heb, ik heb namelijk mijn eigen blog en daar probeer ik regelmatig iets op te schrijven. Elke dag blijkt toch iets hoog gegrepen voor mij. Of is het dat ik een te hoge eis stel aan mijn berichten?

 

Begin van het jaar had ik het gevoel mezelf helemaal kwijt te zijn. Een soort van verdwaald in mijn eigen leven. Wat vond ik nog leuk om te doen? En kon ik mij überhaupt los maken van mijn gezin. Een zoektocht naar mezelf. Ik dacht origineel te zijn en was dus mijn eigen project gestart, 365 dagen schrijven, en niet veel later kwam ik er dus achter dat dit al een bestaand project was. Niet echt origineel dus.

 

Als er meerdere projecten van bestaan, dan moet het dus wel een goed project zijn. Het leek mij in ieder geval leuk om van beide een combinatie te maken. Dit bleek toch iets moeilijker dan ik in eerste instantie dacht. Naast dat ik mij zelf verdwaald voelde, kan ik zeggen dat er een proces in het vrouw zijn in gang was gezet, de overgang. 

 

Dit blijkt voor mij een heel intensief proces, vooral op emotioneel gebied. Het mezelf verloren voelen was hier waarschijnlijk een begin van. Dit proces maakte het in ieder geval nogal lastig om aan bepaalde beloftes te voldoen. Vooral beloftes aan mezelf. 

 

Het is een proces van ups and downs en ook hier schrijf ik regelatig over op mijn blog. Ik ben mijn blog begin dit jaar gestart om herkenning te bieden aan vrouwen en omdat schrijven toch wel een passie van mij is. We denken vaak dat we alleen staan in hoe we bepaalde dingen ervaren, hoe we ons voelen, maar dit is iets wat we ons zelf aangeleerd hebben te denken. We staan hierin niet alleen en hoe fijn is het om te lezen dat een ander dit op dezelfde manier ervaart. Herkenning, dit brengt ons soms meer dan we met het blote oog kunnen zien.

 

Ik ben nu zo’n 7 maanden aan het schrijven, heb 127 berichten gepubliceerd en daar ben ik eigenlijk best wel trots op. Ik lees niet heel vaak berihten terug, maar als ik ze terug lees vind ik ze best leuk geschreven. 

 

Nieuwsgierig? Lees gerust eens op mijn blog www.gewoonomdatihetwil.com . 

 

Ik ga vanaf nu regelmatig iets plaatsen op mijn pagina van 365 dagen project, so see you.

 

Groetjes Madelyn

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.