Een zoektocht vol bevindingen

Een zoektocht vol bevindingen.

 

Ik heb net even de inleiding op mijn pagina geschreven. In het kort vertel ik over hoe mijn project ontstaan is. Het was voor mij niet zo zeer een project, maar meer een way of life. Dat probeer ik er in ieder geval van te maken. Het gebeurd namelijk maar al gemakkelijk dat ik op de automatische piloot draai. En daarmee bedoel ik de zorg voor mijn gezin, mijn werk, de boodschapjes, het huishouden. Kortom mijn dagelijkse bezigheden.

Tussendoor heb ik heus geluksmomentjes, maar al te weinig ervaar ik bewust het leven en hierbij verlies je al gauw jezelf. Ik wel in ieder geval. Te weinig momentjes voor mezelf, te weinig momentjes om even op te laden. En ik heb ondervonden dat ik die momenten zeker wel nodig heb. 

Er is een moment geweest dat ik dacht dat ik overspannen was, zelfs de dokter beaamde dit. Maar toch…… overspannen? Ik? Het klopte niet met mijn gevoel. Het kon gewoon niet zo zijn, gezien de afgelopen jaren, dat ik overspannen was. Tot een vriendin mij vroeg of ik niet in de overgang was. Na hierover gelezen te hebben, voelde het als een soort thuiskomen.

Met het gevoel mezelf echt helemaal verloren te hebben, stemmingswisselingen. labiel voelen, paniek gevoel in supermarkten, hartkloppingen en wat nog meer, las ik op internet precies dat wat ik ervaarde het afgelopen jaar. Ja ik ben in de overgang. 43 jaar en mijn lichaam bereidt zich voor op een nieuwe fase in mijn leven. Een mooi en zeker ook intensief proces. Het klopte met mijn gevoel. Niets overspannen, al zijn de symptomen vergelijkbaar. 

Midlife crisis en overgang, het zijn life changing processes. In beide gevallen is de vraag Wie ben ik? een beginfase van het proces. De bewuste vraag die mij er toe heeft te gebracht een aantal mooie berichten te schrijven op mijn blog.

De opzet was dagelijks te schrijven op mijn blog, maar in combinatie met de periekelen van de overgang blijkt dit een moeilijke opgave. En dan hier de uitdaging die ik 5 maanden geleden ben aangegaan. En dat zomaar op een doordeweekse dag 😉 .

Ik ga miijn best doen dagelijks, en anders regelmatig, een stukje te schrijven op mijn pagina van mijn 365 dagen project. Uiteraard vind ik het leuk als jullie mijn blog ook lezen. Dus ben je nieuwsgierig? www.gewoonomdatikhetwil.com . 

 

Groet van mij

 

 

 als je stil bent

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.