Broederliefde

Gister is mijn middelste zoon thuis gekomen van 18 dagen vakantie. Nou is dat al een mooi moment op zich natuurlijk, maar dat zou wat voor de handliggend zijn dat moment als bijzonder moment te delen. 

Een mooi moment zit niet alleen in het moment zelf, maar ook in hoe je het ervaart. Ik verheugde mij enorm op zijn terugkomst. Ik begon de dag dan ook met een blij en opgetogen gevoel. Een dag vol mooie momenten en stiekem was ik ool al bezig te bedenken welk moment ik zou gaan plaatsen.

Maar gaande de dag werd mijn humeur toch iets beïnvloed door bijzaken. Mijn jongste zoon had toch een aantal momenten dat hij heel boos was, en boos kan hij zijn. Ongemerkt was dat toch een domper op de dag waardoor mijn opgewekte humeur een omwenteling maakte. Nu ben ik van mening dat een keuze is in dit gevoel te blijven hangen, of het van invloed te laten zijn op de dag zelf. 

Het heeft soms even tijd nodig uit het gevoel te stappen, dus eenmaal in de auto ebte het wel weer weg. Vliegtuigen gekeken,wat gedronken, vliegrtuig zien landen en een lachende zoon die de aankomst deur door liep. Maar het moment dat ik wil delen, is het moment vlak voordat wij naar bed gingen. 

De jongste had zijn broer ontzettend gemist en wilde zijn broer een dikke knuffel geven. Dus het voordat wij naar bed gingen zei mijn middelste zoon tegen zijn broertje, ik zou jou nog een dikke knuffel geven. Hij tilde hem op en gaf hem een dikke knuffel, en het moment zit hem in de blik in de ogen van mijn jongste zoon. Zo lief, zo vertederend, zo blij dat zijn broer weer terug is.

Een moment waarop de broederliefde zichtbaar was.

 

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.