Hoe mooi kan het zijn

Vol moed begon ik aan mijn project. Elke dag een mooi moment delen, met als doel de dagen bewuster te ervaren. Mooie momenten bewuster te beleven zodat het innelrijk een positieve boost krijgt. En wat blijkt, na tweed dagen schrijven geef ik er al weer de brui aan. Kan ik de momenten niet zien, of zie ik niet dat ze waardevol zijn. En…. wat denk ik een belangerijkere rol heeft gespeeld, zit ik in een ontzettende negatieve bui. Kan ik de realiteit niet zien zoals deze is.

Dat is tenminste hoe ik het ervaar. Niet omdat ik somber ben, maar gewoon omdat dat is wat de ‘geestelijke overgang’ met mij doet. Geen zin, geen fut, geen positieve blik en ik kan mij er niet overheen zetten. Hoe hard ik ook probeer de mooie dingen te zien. Ze zijn het op dat gewoon niet, het boeit me gewoon niet.

En de enige die ik hiermee teleurstel dat ben ik zelf. Ik probeer dat niet te hard te laten gebeuren. Het is nu eenmaal hoe het is en het heeft niets te maken met opgeven.

Ik wil liever geen negativiet brengen in mijn berichten, maar soms is het niet anders. Ik moet dan ook heel erg hard nadenken over een mooi moment van vandaag, oké de dag is nog niet voorbij, maar ik heb wat in te halen.  Ik deel dan ook maar een moment van gister. 

Een moment van intens genieten, een moment van ervaren hoe mooi het leven kan zijn. Hoe luxe het leven kan zijn en hoe goed ik het eigenlijk heb.

Het moment en het besef was gister. Een heerlijk dagje sauna met mijn mijn vriendin. Dit is op zich al een traktatie. Lekker saunaatje pakken, even geen ‘thuis’ , maar alleen maar ik. Het moment dat wij ons enorm bevoorrecht voelde, was toen wij na een sauna even gezwommen hadden in het zwembad. Na het zwemmen heerlijk in onze ligstoelen gaan liggen welke aan de rand van het zwembad stonden. De zon was gaan schijnen en daar lagen we, in onze blote kont, genietend van het zonnetje met een heerlijk wijntje erbij en bittergarnituur, geserveerd door de ober. Hoe luxe is dat? Hoe mooi kan het leven soms zijn.

 

Fijne dag vandaag
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.