Het jaar voorbij.

 

365dagenproject! Vol goede moed was ik er aan begonnen vorig jaar. Een mooie aanvulling op mijn persoonlijke project van 365 dagen schrijven. 

 

Soms is het inderdaad dat je vol goede moed aan iets begint en gaande weg blijkt dat je toch niet de nodige discipline kan opbrengen. En soms is het gewoon dat je teveel van jezelf vraaagt of dat je overal tegelijk aan begint. Een beetje hetzelfde als bij goede voornemens, je begint er enthousiast aan en al gauw verlies je de motivatie om er mee door te gaan.

 

Ik heb niet consequent geschreven in mijn 365dagenproject en daar baalde ik best wel van. Het doel van het 365dagenproject heb ik niet gehaald. Totdat ik mijzelf de vraag stelde ‘Is dat wel waar?’

 

Ik heb op de site van 365dagenproject inderdaad niet veel geschreven, dus in dat opzicht is het waar, maar dat heeft niet betekent dat ik mijn doel niet bereikt heb. Soms moet je even tussen de regeltjes doorlezen. Ik heb namelijk wel een jaar lang mijn berichten geschreven en gedeeld op mijn blog. Ik heb ook op mijn blog niet elke dag geschreven, dus ook hier het doel 365 dagen schrijven in de letterlijke zin niet behaald. Maar mijn persoonlijke doel heb ik wel behaald.

 

Mijn persoonlijke doel was een jaar lang op mijn blog schrijven. Een jaar lang schrijven over de zoektocht naar wie ik binnen het geheel van gezin, werk en huishouden ook alweer was. Een jaar lang heb ik mijn gedachten gedeeld op het digitale web. Een jaar lang heb ik mijn persoonlijke kwetsbaarheid getoond op het digitale web. Het was een persoonlijk project maar algauw voelde ik de behoefte om mijn gedachten en gevoelens te delen met andere vrouwen, om een stukje herkenning te bieden. Mijn persoonlijke project werd uiteindelijk een project met een groter doel. Ik wilde niet alleen voor mezelf inzicht, ik hoopte dat ik met mijn blog de ander ook een stukje inzicht kon bieden.

 

Met het schrijven was ik ook weer begonnen met dagdromen. En zo begon ik te onderzoeken wat ik wilde. Door te weten wat ik niet wilde kwam ik erachter wat ik dan wel wilde. Ja en wat ik wilde was een boek schrijven. Een romannetje zat er zo 1-2-3 niet in en al doende ontstond het idee om mijn berichten om te zetten in een fysiek boek. Een echt boek! En ook dit doel heb ik behaald.

 

Het gebeurd regelmatig dat je je alleen maar kan zien wat je niet bereikt hebt en daardoor vergeet wat je wel bereikt hebt. Soms heb je nu eenmaal een aantal kleine overwinningen nodig om tot een groter geheel te komen. Kleine stapjes samen maken nu eenmaal één grote stap. Don’t forget! Het geeft je een zoveel fijner gevoel als je kijkt naar die kleine stapjes, naar die ene, kleine overwinning dan wanneer je alleen maar kijkt naar wat je niet bereikt hebt. 

 

Dus nee ik heb het doel van 365dagenproject niet bereikt, maar twee andere mooie doelen heb ik wel bereikt. Ik heb een jaar lang geschreven op mijn blog www.gewoonomdatikhetwil.com en mijn boek is gepubliceerd eveneens met de naam ‘Gewoon omdat ik het wil’.

En naast deze mooie doelen heb ik via 365dagenproject wel een aantal mooie contacten gehad met andere projectgenoten, heb ik mij laten inspireren en motiveren door andere projecten of reacties onder berichten. Dus zeker zijn er mooie dingen uit voortgevloeid. 

 

Laat ik dan vooral daar naar kijken.

 

Kus van mij en bedankt voor dit project.

 

PS: Ben je benieuwd naar mijn blog van vorig jaar dan verwijs ik je graag naar mijn site www.gewoonomdatikhetwil.com . De berichten van vorig jaar zijn hier niet meer te lezen, maar met de knop ‘bestel mijn boek’, je raad het al, kan je wel mijn boek bestellen. Ik schrijf nog steeds op mijn blog, dus hier staan weer allemaal nieuwe berichten van mij op.

 

Ben je nu zo benieuwd naar mijn boek en wil je gelijk een kijkje nemen klik dan op onderstaande knop, je wordt dan direct doorverwezen naar mijn boek.

 

boekscout

 

 

 

 

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.