#75/365 Woord van de week: unguis convolutus -Voeture-

Het woord van deze week is: unguis convolutus

 

De unguis convolutus noemen wij de krulnagel. De nagelplaat verloopt van de nagelriem naar het uiteinde naar een geknepen toestand.

Het samenknijpen van de nagel kan pijn veroorzaken of zelfs ingroeien met infecties als gevolg.

 

Gelukkig is de voetzorg specialisatie inmiddels zo ver, dat een chirurgische ingreep niet altijd noodzakelijk is. Door middel van Arkada t2de gepatendeerde Arkada techniek kan de nagel worden gecorrigeerd. Ja, de nagel ziet er na 1 behandeling al (meer) natuurlijk uit. Nee, het is niet zo dat je deze techniek 1x toepast en daarna nooit meer hoeft te corrigeren. Afhankelijk van de kromming (convexiteit) en de oorzaak (aangeboren of verworven) kan een nieuwe correctie na een half jaar of jaar nodig zijn. Deze nieuwe correctie is overigens minder intensief dan de initiële correctie, omdat de nagel niet de kans krijgt weer geheel te gaan krullen.

 

Meer informatie over de techniek vindt u op www.arkada.nl

 

Een hartelijke 365dagen groet,

 

Esther Verdonk

(sport) medisch pedicure

Arkada specialist

www.voeture.nl

logo 30pct
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.