Battle

IMG_20170813_114818_558

Strijd…zo vaak hoor ik om me heen:”ik strijd al zo lang tegen de kilo’s, ik heb het opgegeven…”

Of…”elke keer die strijd tegen mezelf om dat gebakje te laten staan.”

Nu ik acht kilo kwijt ben, door in te zien dat mijn lichaam ziek was en mijn geest in permanente staat van stress, weet ik dat strijden tegen jezelf niet werkt.

Gewicht verliezen is geen strijd, vechten doe je niet tegen jezelf, hooguit voor jezelf.

Want bij strijden/vechten plaats je jezelf in een machtspositie…je geeft verkeerde voeding en ongezond leven macht en door daar tegen te gaan vechten, ga je gigantisch veel stress ervaren, zowel geestelijk als lichamelijk. En wat ga je dan doen, je geeft het een keer op….met alle gevolgen van dien.

En och, wat ben je dan teleurgesteld in jezelf, degene die het slachtoffer is geworden van zichzelf…je plaatst het nog even buiten jezelf, het was een verkeerd dieet, de omstandigheden waren er niet naar….kan allemaal.

Ik strijd niet langer tegen mezelf, ik vecht voor mezelf…voor een gezond lijf, een gelukkige geest en een blij leven.

Dat kost geen moeite, wel lef, doorzettingsvermogen en wilskracht, maar daar heb ik genoeg van in huis.

En al maak ik honderd fouten, ik overwin ze, leer en word wijzer❤
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.