Vuile was is als het leven zelf.. (dag 80/365)

(De afgelopen weken heb ik veel gedacht aan mijn 365 dagen project.Steeds werd ik echter tegen gehouden door allerlei beperkende gedachten die je zou kunnen samen vatten onder ; vuile was hang je niet buiten..)

Terwijl ik langzaam uit de bedomptheid van oude vuile was stap, adem ik frisse nieuwe lucht in. Een periode van totale rust en ontspanning heeft daar zeker toe bijgedragen. Moeilijk is het om als je in een ‘vuile was’ periode zit je deze frisse lucht voor te kunnen stellen. Toch is het absolute vertrouwen en mijn veerkracht hetgeen wat mij laat doorademen. Met diepe halen en teugen zuig ik de frisse lucht naar binnen.

Het is soms erg moeilijk, gezien niet alle vuile was van mijzelf is. Langzaam leer ik de was weer te sorteren op kleur en aantal graden. Sommige moeten direct weer in het wasmachine om op hoge temperaturen schoon te worden. Mijn brillenglazen slaan hier dan korte tijd van aan. Eenmaal schoongewassen en gedroogd ligt deze was al snel gewassen en gestreken in de kast. Een heerlijke opgeruimd gevoel geeft dat.

Andere was is mij soms niet bekend; is het dan wel van mij? Als ik deze goed heb gesorteerd beland de onbekende was bij het restafval in de kliko. Wat over is gebleven, is was die op een gemiddelde temperatuur gewassen mag worden. Niet te heet, niet te koud, gewoon dusdanig dat deze goed schoon wordt en geen verkleuringen of extra slijtage gaat vertonen. Als deze was klaar en gedroogd is, druk in mijn gezicht erin en zuig de heerlijk nieuwe frisse geur ervan diep op.. Het kostte wat meer tijd dus geniet ik extra lang van het resultaat.

Dan is er de was die alleen op hele lage temperatuur gewassen mag worden. Het liefst ook met speciaal wasmiddel. Deze was heeft een dusdanige fijne of kwetsbare structuur dat deze met veel aandacht en voorzichtigheid behandeld moet worden. Het wassen zelf duurt niet zolang. De draaiingen van de machine zijn minimaal en het spoelen en af en toe laten rusten in een bodem water van de was is het belangrijkste. De was komt redelijk nat uit de machine en mag hangend of liggend droog worden. Aandacht voor de juiste behandeling geeft hierbij het beste resultaat.

Zo heeft elk soort vuile was zijn eigen behandeling nodig, het resultaat is uiteindelijk hetzelfde, schoon en fris om in het leven van alle dag weer gebruikt te worden.

….Om na gebruik wederom gewassen te worden!

Als de berg was niet al te groot wordt, blijft dit repeterende proces te overzien. Zo ook als een ander er stiekem zijn of haar vuile was erbij probeert te gooien. Kliko in en klaar!

Toch, soms, is mijn eigen was zoveel dat het extra tijd kost om deze te sorteren. Gelukkig ken ik alle was programma’s inmiddels uit mijn hoofd. Dat scheelt een hoop tijd en energie. De hoeveelheid wordt met de jaren wel steeds minder en ben ik niet te oud om andere sorteermethodes te leren.

Gelukkig maar, vuile was zal er immers altijd zijn!

Harte groet, Jacqueline

 

 

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.