Weekly 365- 10 Piano

Toen ik een klein meisje was stond er bij ons in huis een piano. Mijn vader speelde hierop en na het avondeten oefende hij regelmatig. Ik was toen echt een ukkie, dus hij zal vast regelmatig last van me gehad hebben, omdat ik met mijn vingers aan de toetsen heb gezeten terwijl hij probeerde te oefenen. Ik vond het geweldig en wilde ook leren piano spelen.

Mijn vader had ook piano les en soms vonden zijn lessen plaats op het orgel in de Grote, of Maria Magdalena Kerk in Goes. Dit is de kerk waar hij vele jaren later samen met Albert Kort een boek over heeft geschreven: ‘Stappen in en om De Grote Kerk in Goes.’ Mijn vader is archivaris (geweest) en schrijft regelmatig boeken over historie en oude gebouwen.

20170927_10434120170927_104503

Toen ik oud genoeg was om op muziekles te gaan, hadden mijn ouders de piano, die eerder van mijn opa was geweest, door gegeven in de familie. Voor mij werd het blokfluitles. Maar de wens om te leren spelen is altijd gebleven.

Anderhalf jaar geleden gingen vrienden van ons verhuizen en zij wilden hun piano om die reden wegdoen. Voor een klein bedrag namen wij de piano over en op 2 ‘hondjes’ reden manlief en Erik de piano over de straat naar ons huis.

Een donkere piano. Een piano met een verleden want hij is overduidelijk oud. Ik kan me voorstellen dat deze piano in een kroeg heeft gestaan. Zo voelt hij. Zo klinkt hij. Deze piano heeft de oorlog ‘overleefd’ en kleeft van de geschiedenis. In gedachten zie ik allemaal mensen en kinderen die op deze piano hebben gespeeld en geoefend en geleerd.

Wanneer we op onderzoek uitgaan blijkt de piano gedateerd te zijn op 12 mei 1922. Heel bijzonder voor ons omdat de moeder van manlief op 12 mei is overleden.

Met dank aan de blokfluitlessen en een paar boekjes die we erbij hebben gekregen lukt het al snel om wat liedjes te spelen. Maar ik ga ook opzoek naar een piano docent.

En ik vind haar. Magdalena Maria heet ze. Zij moet het zijn! En ik ben heel blij met haar. Een fijn mens en als docente beschikt ze over een mooie mix van vertrouwen geven en verbetering willen bereiken.

Ik kan er niets aan doen. Ik hou van symboliek en cirkels die rond zijn. Deze piano hoort daarom in ons gezin. Ook al is de piano wat oud en vervallen. Hij maakt mij happy en ik léér piano spelen!

En soms denk ik wel eens: Wat als ik als kind was begonnen met piano spelen? Wat had ik dan nu gekund? Of zou ik dan juist helemaal afgeknapt zijn? Zinloze vraagstukken die ik snel naast me neer leg.

Het is goed zo… <3

 

 

Actielijst 365:

  • Leuk, interessant en Mindfull (jaja, tipje van de sluier) ‘Zoom’ gesprek gehad. Wordt vervolgd!
  • Quotes, quotes, allemaal quotes verzameld
  • Boek over verandermanagement uitgelezen. Ook hier horen jullie binnenkort meer over.
  • Contact gehad met een interessante beurs. Komt voor nu te vroeg, misschien volgend jaar!

En verder:

  • The usual vwb werk, volleybal, piano en huishouden
  • Trainersclinic gevolgd bij de club. Hersenkrakers gehoord.. ff laten bezinken
  • Eerste échte wedstrijd verloren met 4-0, maar de stijgende lijn zit er nog steeds in (en zij waren gedegradeerd van een niveautje hoger, en wij net gepromoveerd). In de tweede wedstrijd (tja een drukke week wat dat betreft) een eerste set gewonnen. En oh, wat speelden we goed in die set!!
  • Buuf en man op s avonds op bezoek gehad, moe van het sporten, maar heel gezellig gezeten en gekletst
  • Met zn vieren naar de manege geweest om te kijken bij de paarden (en wedstrijd)
  • En wauw wat hebben we zondag genoten van het mooie weer, heel stuk gewandeld over de dijk, gezeten (en kids gespeeld) bij de Vreugdehoeve en daarna weer terug gewandeld.0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.