‘Elke dag een letter’ of een ‘Daily Journal’: Over handlettering

“Alle intelligente mensen schrijven nou eenmaal slordig,” verzuchtte mijn vader vroeger al. “Kijk maar naar huisartsen, die recepten zijn meestal niet te lezen.”  En ook mijn jongste dochter en ik hebben moeite met een ‘net’ handschrift. Erfelijk bepaald, denk ik!

Toch heb ik het in de loop van de jaren (middelbare school periode) ook geleerd om net te schrijven, maar dan moet ik er wel even voor gaan zitten.

En dat doe ik ook af en toe, want ook ík ben gegrepen door het handlettering-virus. Op mijn bureau staan brushpennen, goede stiften, een mooi schrijfblok en ik heb 2 oefen-boeken. Zelf ben ik erg blij met ‘werkboek handlettering doe je zo’ van Karin Luttenberg, met leuke opdrachten en mooie letters.

En onlangs vond ik het boek ‘Elke dag een letter- een handletterdagboek voor 365 dagen.’ Jullie begrijpen vast dat ik een boek met deze titel natuurlijk moest aanschaffen!

‘Elke dag een letter’, klinkt als een mooi en interessant 365dagenproject. En origineel. We hebben hier op de site in het verleden ‘Zentangles’ tekenen gehad, of een dagelijkse ‘krasvorm’. Maar iemand die een jaar lang, elke dag gaat handletteren zou zeker welkom zijn op www.365dagenproject.nl!

Sinds kort volg ik marionsdaily op Instagram. Elke dag hand-lettert Marion complete teksten over haar dag, aangevuld met kleine tekeningen. Ik vind het super knap en leuk om te lezen.

Ikzelf oefen nog even door…

 

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.