Fontein in Tilburg # 5.106 van 365

Soms kom ik dingen tegen die waarschijnlijk geen verhaal hebben, maar die wel mooi zijn om te laten zien.

De pixel van vandaag laat een fontein in het centrum van Tilburg zien. Op de achtergrond is de Heikese kerk te zien. Daar vertelde ik u al over. Rechts buiten beeld is het stadhuis van Tilburg. De fontein staat op het plein voor het stadhuis. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van de fontein.

De fontein heet Beljonfontein en wordt massaal gebruikt door de Tilburgse bevolking. Toen ik er was zaten er een stel  mannen(ietwat verlopen en in het bezit van de nodige alcohol) bij de fontein. Als het lekker weer is wordt de vijver gebruikt om in te pootje baden, stelletjes zitten op de betonnen delen boven het water en de vijver rondom de fontein is een gemeentelijke afvalbak ( niet de bedoeling, maar het is wel zo).

De fontein is in 1972 gemaakt door ( en vernoemd naar) Joop Beljon ( 1922 – 2002), een Nederlandse beeldhouwer. Werk van hem staat over de hele wereld.

In 2013 was er sprake van dat de fontein zou verdwijnen door een uitbreiding van het stadhuis. Gelukkig is dat, na protest van Tilburgers, niet door gegaan.

En dan heb je toch nog een verhaal…..

Groetjes Kuh wak
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.