30 day challenges

30 day challenges zijn vergelijkbaar met 365 dagen projecten, maar dan in een verkorte versie. Hierbij houd je je 30 dagen lang aan een bepaald voornemen, of doe je ‘iets’ 30 dagen lang.

De 30 dagen challenges zijn super leuke projecten om uit te proberen of iets voor jou werkt. Brengt het je de positieve veranderingen zoals vooraf had verwacht? Om een echte een gedragsverandering te realiseren is 30 dagen niet altijd voldoende, maar dit is persoons- en onderwerpafhankelijk (bron).

Hieronder een overzicht van een aantal inspirerende 30 dagen challenges, die bij succes, natuurlijk ook uit te bouwen zijn tot langere projecten.

Opruim challenge

Deze challenge gaat om het weggooien (of naar de kringloop brengen) van nutteloze spullen. Zo wordt je huis weer wat opgeruimder. Op de eerste dag gooi je 1 item weg.  Op dag 2 gaan 2 stuks rommel je huis uit en zo verder. Op deze wijze zijn er 465 spullen verdwenen uit je huis op dag 30. Ruimt lekker op!

Photo challenges

Op Pinterest, maar ook op andere internet pagina’s zijn vele overzichten te vinden voor 30 days photo challenges. Voor elke dag krijg je een onderwerp voor de foto mee. Bijvoorbeeld een zelfportret, een landschap, fruit, water etc.

Fittness challenges

Ook hiervan zijn er velen te vinden online. Denk aan een ‘buikspierenchallenge’ of ‘sport elke dag minimaal 30 minuten’.

Koop geen nieuwe dingen

30 dagen lang geen nieuwe items kopen, met uitzondering van je levensbehoeften. Dus geen kleding, make-up, cadeautjes voor jezelf etc. Omdat je oude dingen eerst op wil maken, of om het gat in je hand iets kleiner te maken.  Of misschien wel om geld te sparen voor een mooie reis.

Iets liefs doen of zeggen

30 dagen lang bewust iets liefs doen voor een ander of iets liefs zeggen, om jouw leven wat liever en gezelliger te maken. Daarnaast brengt het blij maken van anderen, jou ook heel veel positiviteit en geluk.

Dankbaarheid

Elke avond in een schrift opschrijven wat de gelukkige momenten van de dag waren, of op een briefje schrijven en in een pot doen. (Happiness in a Jar). Zelfs moeilijke dagen hebben mooie, lieve warme momenten. Door deze te koesteren en te benoemen, voel je je beter.

Geen TV en Social Media

Misschien wel de grootste verslaving uit deze tijd. Kun jij 30 dagen zonder? Wat een extra tijd en focus zal dat opleveren!

Naar buiten!

Elke dag naar buiten voor een wandeling of fietstocht. Bewust de natuur opzoeken en een frisse neus halen.

En extra…..

  • Er is een boek met 500 voorbeelden van 30 days challenges , by Claire Hudson. In het Engels.
  • Er een Nederlandse Website is voor 30 days challenges, alleen is deze volledig gericht op sport/ bewegen en afvallen: http://www.30daychallenges.nl/
  • Wanneer je de planner wilt hebben, die bijgevoegd is aan dit bericht (maar dan als pdf): Stuur een mail aan mirjam@365dagenproject.nl onder vermelding van ’30 day planner’ en dan krijg je deze zo snel mogelijk in je mailbox.  Handig wanneer je een 30 dagen project wilt uit proberen. In elk vakje kun je schrijven wat je die dag wilt doen. En natuurlijk om de vakjes in te kleuren wanneer je de dag hebt afgerond.

 

Ken jij ook nog leuke 30 days challenges! Laat ze gerust aan ons weten.
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.