Hommage aan weleer # 5.154 van 365

Dit bronzen beeld staat bij de (historische) haven van Elburg. Op www.fcebook.com/eendkuhwak plaats ik er nog een pixel van.

Het beeld is gemaakt door Martha Waijop ( 1945) een Nederlandse beeldhouwster en schilderes. Zij streeft ernaar dat haar sculpturen van alle zijden af interessant zijn om te bekijken. Het onderwerp bestaat vaak uit grote mensenfiguren. Beelden van haar staan door heel Nederland. Op http://www.waijop.com/ is meer over haar te lezen en van haar te zien.

Het beeld in Elburg is 170 cm hoog en is in 2000 gekocht door de gemeente Elburg. Het stelt een vissersvrouw voor die over de zee uitkijkt of haar man al weer thuis komt.

Groetjes Kuh Wak
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.