365 Eloïse

Eloïse is een creatieve duizendpoot die uitkijkt naar de bruiloft met haar man Anthony. Samen hebben ze een driejarige dochter: Eleanor.

“Ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg. En soms, heel soms sta ik in een hoekje en kijk ik alles aan. Ik werk heel graag met kinderen of mensen met een beperking, omdat zij eerlijk en oprecht zijn over hun gevoelens en met hun lichaamstaal. Ik ben assertief genoeg om voor iemand anders in de bres te springen, maar voor mezelf moet je me toch aardig boos maken. Wat niet vaak zal gebeuren.”

Op 24 oktober 2016 startte ze haar 365dagenproject en precies een jaar later rondt ze deze af. Ook start ze meteen een tweede project.

Project

“Ik ben begonnen met mijn 365 dagenproject in verband met mijn gewichtsverlies. Ik wilde niet meer groot zijn en wilde me lichamelijk en mentaal goed voelen. Door iedere dag een foto te maken heb ik voor mezelf een stok achter de deur gezet, want zo moést ik wel me houden aan de nieuwe levensstijl en kon ik niet zomaar stoppen; gelukkig is dat ook niet gebeurd.”

Eloïse heeft hulp ingeschakeld van deskundigen om haar te begeleiden. “Ik heb via een voedingsdeskundig een nieuwe voedingswijze aangeleerd gekregen, dit ging in fases waarvan fase 1a, 1b en 1c erg heftig zijn. Fase 2a en 2b is al milder en vanaf dan is het eigenlijk het terugbrengen van de ‘normale’ producten, maar dan mag je deze met mate eten.”

Motivatie en cadeautjes voor jezelf

“Mijn motivatie is dat ik geen week langer wilde betalen dan dat moest: Powerslim is echt niet goedkoop en niet voor iedereen weggelegd. Uiteindelijk had ik meerdere tussen doelen. Van  95, naar 90, 85, 80, 75 en uiteindelijk 70. Bij ieder doel kreeg ik ook een presentje van mezelf of van mijn vriend. En het grootste cadeau is onze trouwdag volgend jaar ♥”

Toch was het ook niet altijd makkelijk: kort na de start van haar project stonden de feestdagen voor de deur.

“Door mijn goede begeleiding en mezelf te motiveren is het me echt goed gelukt. Ik wilde zo snel en zo goed mogelijk door alle trajecten heen.“

Eloïse heeft al haar doelen gehaald, behalve om de 70 kilo te halen.”Ik zit nu heerlijk tussen 75 en 70 en ben er eigenlijk content mee. Ik wil uiteindelijk de 70 halen maar het is niet meer een ‘must’”.

En het project leverde nog meer op

“Ik heb echt veel mensen geïnspireerd en gemotiveerd. Wat zo fijn is om te zien en horen! Uiteindelijk was ik vergeten, dat met afvallen een hele nieuwe set kleren nodig is. Daar had ik vooraf eigenlijk niet over nagedacht en het verbaasde mij iedere keer, dat ik weer iets nieuws kon kopen in nog een maatje kleiner dan daarvoor.” Eloise ging van maat 56 naar 38!

Wij vinden dit een enorme knappe prestatie en maken een hele diepe buiging voor Eloïse!!

En nu?

“Ik ga dus verder met een 365dagenproject, maar dan op een iets aangepaste manier. Nu ga ik niet meer op afvallen of op gewicht richten, maar juist op nieuwe kledingstijl, voedsel, beweging en mentaal. Want het is nog een hele switch van 102 naar 73 kg.”

Tot slot

Eloïse heeft nog een goede tip voor anderen die een 365dagenproject doen:

“Het is helemaal niet erg als je af en toe afwijkt van je traject of project, maar zorg er zeker voor dat je een stok achter de deur hebt of dat je jezelf herinnert waaróm je er aan begonnen bent en voor wie je het doet. Afvallen deed ik echt puur en ook puur voor mijzelf. Niet voor Anthony, Eleanor of vrienden. maar echt voor mezelf.”

start van het project

halverwege januari 2017
halverwege januari 2017

 

 

 

 

Rond afronding van haar project
Rond afronding van haar project1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.