Weekly 21- Invuloefening “Draw”

Vandaag zitten de eerste twee weken van DO-Cember erop. Ik vind het mooi om te zien hoe dingen samenkomen, reacties die ik krijg en de bezoekerscijfers op de site stijgen.

In deze weekly doe ik mee met ‘draw up a balance‘ en zoals vorige week al gezegd: ik doe op een eerlijke manier mee, maar niet alles hoeft online. In deze weekly benoem ik een paar dingen als ‘privé’ en maak ik niet altijd de verdieping omdat ik deze voor mezelf wil houden.

Benoem minimaal de 4 belangrijkste gebeurtenissen voor jou van 2017. 

 1. Privé
 2. Nieuwe opdracht op mijn werk (incl. andere locatie, andere mensen)
 3. Ontwikkeling en oplevering van de nieuwe site van 365dagenproject
 4. Weer zelf gaan volleyballen (competitie)

Nummer 1 is niet zo leuk, de andere 3 zijn wel super leuk. Nummer 2 en 3 zijn ‘grote gebeurtenissen’

Alle andere gebeurtenissen die een zekere invloed hebben gehad op 2017.

 1. De komst van onze 2 kittens (ondertussen ong. 7 maanden)
 2. Vakantie in Italië in mei
 3. Ons 100-feestje (samen waren we 100) en de gezamenlijke cadeautje zoals bioscoop bezoeken
 4. Paardrijles van jongste dochter sinds februari
 5. Feestjes (2x) bij een vriendin van mij
 6. Hele dag naar de sauna met andere vriendin
 7. Hardlopen met buuf
 8. Paar paardrijlessen (ikzelf) in de zomer
 9. Een mooi gesprek op mijn werk
 10. Het starten van de volleybalschool
 11. 90’s party
 12. Uit eten met manlief (verrassing voor hem!)
 13. Verschillende uitjes met mijn dinnetjes: nieuw jaarsborrel, high-tea, sushi etc.
 14. Nieuwe keuken (deurtjes)
 15. Het kleuterboek volleybal dat ik heb geschreven voor mijn werk.

Dit zijn 15 mooie dingen, en ik kan de lijst nog wel langer maken. En er komen ook nog een paar fijne momenten met kerst aan, verwacht ik. Minder fijne dingen zijn:

 1. Manlief die door zijn enkel ging
 2. Mijn eigen enkelblessure
 3. Jongste die opnieuw een fase inging van niet naar school willen (om redenen), gelukkig snel om weten te zetten met dank aan de juffen.
 4. Niet echt in 1 specifiek moment te vangen, maar ik ben normaal gesproken relaxed en redelijk in balans, maar afgelopen jaar heb ik een paar keer een soort hormonale (denk ik) bom van boosheid gehad. Waar ik zelf eigenlijk niet zo veel van snap. Gelukkig heel kortstondig en vervolgens makkelijk weg te relativeren.

Oud en nieuw vorig jaar

We hadden vorig jaar een feestje bij Buuf en dat was heel gezellig, Ik was toen in mijn hoofd al bezig met het creëren van de nieuwe site. Ik was toen net begonnen met de eerste  ‘opruim-dingen’ op de oude site. Dit was ook mijn goede voornemen, of mijn doel. Om dat in 2017 te gaan doen. Ik was op dat moment blij en optimistisch. Creatief ook. Ik weet nog dat ik toen foto’s maakte van vuurwerk met als doel om te gebruiken voor quotes of afbeeldingen voor 365. (De kwaliteit van de foto’s was helaas niet zo goed).

Volgens mij ben ik nog met de zelfde mensen in mijn ‘kring’. Wel zijn er door het paardrijden nog weer een paar bijgekomen en ook in de volleybalvereniging heb ik nieuwe mensen leren kennen. Sommige bestaande vriendschappen zijn verder uitgediept en intenser.

Volgens mij zie ik er nog hetzelfde uit, al ben ik volgens mij iets lichter (door hardlopen en zelf weer volleyballen) en is mijn haar iets langer dan begin dit jaar.

Ik geloof dat ik diep van binnen niet veranderd ben, dat ik me niet veel anders voel dan vorig jaar. Wel ben ik tevreden over sommige resultaten die ik behaald heb.

Bewust gepland

Bewust gepland door mij zijn de nieuwe site, het 100-feestje, de volleybalschool (samen met anderen), het kleutervolleybalboek. Maar bij sommige dingen weet ik het ook niet zo goed. Was onze vakantie mijn initiatief of die van manlief? Net als bezoek aan de sauna? Ik weet het niet meer. De katten: ik had aangegeven dat ik wel weer katten wilde in huis, en toen kwamen deze vriendjes toevallig op mijn (ons) pad. Het paardrijden in de zomer gebeurde volledig spontaan en op emotie. 90’s party op initiatief van manlief. Heel verschillend dus.

Goede voornemens 2016

De nieuwe website creëren en ja dit heb ik volgehouden! Maar ik had ook nog andere plannen. Het afmaken van een volleybal cursus, bijvoorbeeld.

Werkt dit voor jou? 

Ik heb al eens eerder aangegeven dat ik heel veel op emotie doe, spontaan. Maar ik kan ook plannen, doen en volhouden. Dit komt wel overeen met het lijstje. Ik denk dat dit inderdaad werkt voor mij, maar dat ik moet opletten dat ik mezelf niet teveel onder druk zet. Ik moet beter voor mezelf zorgen en duidelijkere rust momenten inplannen.

2017 was voor mij zeker een mooi en goed jaar. Ik ben tevreden met waar ik nu sta en hoe ons gezin draait en zeilt. Als ik dit vergelijk met een aantal jaren terug, dan heb ik zoveel goede stappen gezet en heb ik zoveel opgebouwd. 2017 was zeker een waardevol en fijn jaar.

Tot nu toe 😉

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.