Ingrid- Kind in Zwolle (KIEK)

Bijzonder dat mensen die je nog niet ‘persoonlijk’ kent, soms als het ware ‘bij je om de hoek’ wonen. Zwolse mensen houden blijkbaar van 365dagenprojecten. Net als Zeeuwen trouwens. Maar dan is toch gek om elkaar te blijven mailen, in plaats van elkaar live te spreken. En dus spraken we af in een Zwols-Broodjes-En-Koffie-Zaakje.

Ingrid was langer dan ik had gedacht. Ze straalde veel positiviteit en enthousiasme uit. Onder het genot van lekkere koffie, met mijn bloknote en pen op tafel hadden we een prettig gesprek. Uiteindelijk heb ik niets opgeschreven. Ik onthoud het wel, dacht ik.

Ingrid en ik hebben rond dezelfde tijd ons 365dagenproject gedaan. Ingrid was klaar op 1 mei 2013, ik op 5 juli 2013. Ingrid is pedagoog en opvoed- en kindercoach en heeft een jaar lang, elke dag, bewust ‘iets leuks’ met de kinderen gedaan. Elke dag iets anders.

“Het gebeurt me nu regelmatig dat de dag, voor ik het weet, alweer voorbij is. Je zult het vast herkennen. Terwijl mijn kinderen het liefst (nu nog wel ;-)) iets samen met mij willen doen en ik er ook altijd veel voldoening en energie uit haal.”  

Vooraf dacht ze dat het verzinnen van 365 verschillende dingen best lastig zou zijn, maar dat viel enorm mee. Eigenlijk ging het vanzelf. Het project resulteerde in een mooie verzameling activiteiten, maar bovenal bracht het project Ingrid heel veel mooie momenten, ervaringen en inzichten. Je vindt haar project hier.

“Het werd een heel bijzonder jaar. We deden veel leuke dingen samen, dingen die ik nooit van te voren had kunnen bedenken. Daarbij bracht het me vooral heel veel inzichten. Echt heel bijzonder! Het werd ook een vreselijk heftig jaar vanwege de ziekte en het overlijden van mijn moeder. Maar ik hield het vol en het heeft me erdoor gesleept. Het project heeft me zo veel gebracht. De lijst met verschillende dingen ter inspiratie heb ik al gauw losgelaten, de ervaringen en inzichten waren te mooi.”

Afgelopen voorjaar bood Ingrid een challenge aan: Kiek’s Samenleukedingendoen CHALLENGE’.  Tijdens deze gratis challenge deelde Ingrid tips en ideeën vanuit haar project.

‘Na het project wilde ik een blog schrijven over het project, maar dit lukt me maar niet. Het was een heftige tijd voor mij. Wel bleef het maar in mijn gedachten. Ik heb eraan gedacht er een boek over te schrijven, maar ja… er zijn al zoveel boeken, een werkboek misschien? Tot ineens afgelopen oudjaarsdag. We keken met het gezin even terug op afgelopen jaar en ontdekten dat we voornamelijk de dingen die we samen hadden gedaan en beleefd benoemden. Zo fijn om te ontdekken. En ineens wist ik het: ik ga een CHALLENGE maken ter inspiratie voor andere moeders en weer voor de stok achter de deur voor mezelf.’

Naast de challenge biedt Ingrid workshops aan waarbij je even stilstaat bij je kwaliteiten. Welke kwaliteiten gebruik je al en welke zou je meer of op bepaalde momenten in kunnen zetten.

Mooie activiteiten die voort zijn gekomen uit haar 365dagenproject.

Daarnaast maakt Ingrid zelf leuke kaarten met positieve teksten die ze verkoopt via verschillende verkooppunten. Momenteel zijn de kaarten te koop bij Kapsalon Gerlinda en WenDyz kids&stuff in Zwolle en bij Soul Sisters Conceptstore en Nog Steeds Leuk in Hattem.

Informatie over Kiek, de challenge en de kaarten kun je vinden op de Facebookpagina van Kiek .

We spreken over het ‘nieuwe ondernemen’ waarbij je iets terug wilt geven aan de maatschappij. Bijvoorbeeld door geen tarief te hanteren, maar bijvoorbeeld mensen de mogelijkheid te geven om zelf te bepalen wat ze jouw workshop waard vinden. En dat dan blijkt dat sommige mensen jou hoger waarderen dan jezelf had gedacht.

Ondertussen heeft Ingrid een baan erbij in de kinderopvang.

Na lekkere bakjes koffie en een prettig gesprek nemen we afscheid. Fijn je ontmoet te hebben Ingrid!

 

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.