Weekly 22- Invuloefening ‘write’

Hieronder werk ik ‘write goals’ uit naar mijn persoonlijke situatie. Niet de volledige lijst, maar ik kies 2 thema’s uit die ik zo wie zo wil gaan oppakken.

 1. Vanuit ‘You’ ziet mijn lijst van punten waar ik misschien iets mee wil er als volgt uit:

Respect Basics:

 1. Volg je passies
 2. Vertrouw op je gevoel
 3. Stel grenzen
 4. Wees meelevend
 5. Vraag om hulp

Vanuit kring:

 1. De relatie met jezelf
 2. Je persoonlijke ontwikkeling
 3. Spiritueel/ geloof
 4. Creativiteit/ muziek

Het is niet zo dat ik de andere punten niet belangrijk vindt. Ik vind ze zelfs heel erg belangrijk! Dit lijstje hierboven zijn punten waar ik iets mee zou willen. Om te leren en/ of verder te ontwikkelen.

2. Ik heb geen punten die niet te plaatsen zijn binnen de genoemde punten.

3. (en 4) Er zit bij mij een relatie tussen een paar punten. Deze heb ik met elkaar verbonden (op mijn papier). Om dit artikel niet te lang te maken kies ik ervoor om er 2 uit te werken in deze Weekly:

 • Vraag om hulp: Ik doe graag dingen zelf, terwijl ik wél een ‘verbinder’ ben en graag samenwerk. Deels is dit een regie-/ controle ‘dingetje’. Ik wil graag hulp vragen m.b.t. het vergroten en uitbreiden van mijn site. Ik ga zoeken of ik iemand kan vinden die mij nog verder op weg kan brengen en kan helpen. Door middel van coaching of een cursus/ opleiding. Daarnaast heb ik genoeg mensen om me heen die wellicht ‘een keer’ met me willen sparren en tips en advies willen geven.
 • De relatie met jezelf/ spiritueel (heb ik verbonden): Ik gun mezelf veel leuke dingen (volleybal, piano, het ontwikkelen van mezelf etc), maar dit zijn toch vaak dingen waarin ik inspanning lever/ wil presteren. Ik wil mezelf beter in balans brengen door vaker échte ontspanningsmomenten in te brengen. Ontspanning krijg ik door: in bad, de zee (wandelen, het geluid, de geur, de wind), naar de sauna (WATER). Ook buiten wandelen kan dit gevoel geven, al kan dit me ook heel erg ‘in mijn hoofd’ brengen waardoor ik juist niet ontspan. In het verleden heb ik ook veel Yoga en meditatie gedaan. Maar het gevaar van deze 2 is dat er dan toch weer een stukje prestatie om de hoek komt (voor mij): leniger willen worden of de tijd van meditatie steeds meer verlengen. Een ander punt van ontspanning is de kapper, schoonheidsspecialist of een massage.

5 en 6: beide genoemde punten kies ik met mijn hart, al neigt de eerste ook wel een beetje naar ‘mijn hoofd’. Ik vind het ‘verstandig’ om te doen.

7. Hulp: Ik wil hulp van iemand die praktisch is ingesteld en mij gedurende het jaar kan helpen op gezette tijden. Niet metaal, maar bij de uitvoering. Daarnaast ga ik 4 x in het jaar een gesprek aan met iemand met een eigen bedrijf, of kennis en expertise rondom een specifiek onderwerp,  die bereid is zijn/ haar kennis en ervaringen te delen. Elk kwartaal 1 gesprek.

Ontspanning: 1 x per kwartaal ga ik een bewust ontspanningsmoment inplannen, zoals Zee, Sauna, schoonheidsspecialist of massage. Ik ga proberen mezelf 2 x per week een ontspanningsmoment te gunnen zoals Yoga, Meditatie, Kapper of een wandeling. Waarbij ik tijd vrijmaak, maar ik probeer te voorkomen dat het gaat voelen als ‘moeten’ of dat ik wil ‘presteren.’

8. Geld: begeleiding gedurende het jaar, Sauna, schoonheidsspecialist, massage, kapper. Een wandeling aan zee: de reis er naar toe en eventueel iets drinken in een strandtent.

Tijd: Alles kost wel tijd, maar hoeft niet veel tijd te kosten, als ik het handig aanpak of combineer. Naar zee en een dag Sauna kosten meer tijd.

9. Begeleiding gedurende het jaar vanuit mijn ZZP inkomsten, de andere dingen zie ik ook als een beloning voor het werken en behalen van andere doelen, zoals in mijn werk en voor de site.

10. De ontspanningsmomenten  per kwartaal en de kapper plan ik (globaal) in. Zet ik in mijn agenda. Hoe mijn weekoverzicht eruit ziet met taken is mij bekend. Ik heb niet veel marge, behalve soms in het weekend en wat later op de avond op vrijdag en woensdag.

11. Dit had ik al gedaan op basis van mijn persoonlijke totaal overzicht. De genoemde 2 doelen ga ik zo wie zo oppakken.

De volgende weekly zal weer een ‘normale’ weekly zijn. Create a future is behoorlijk concreet en zal ik niet verder uitwerken in een weekly.  Morgen sluiten we Do-cember af, met een laatste bericht.

 

 

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.