#6 Daarom Nu!

20180105_225447 Boekenkast op mijn hobby/slaapkamer

Lezen!

Een van mijn favorieten bezigheden, Lezen!!!

Al van kinds af aan lees ik alles waar maar wat te lezen valt. Krant, Boeken, Tijdschriften als er letters ergens opstaan dan heb ik gewoon de drang om het te lezen.

Mijn concentratie komt heel langzaam aan weer terug, na jaren van bijna geen concentratie te hebben om te lezen. Dit naar aanleiding van vreselijke diepe depressiviteit, ziektes, stress. Wat ben ik nu blij dat het heel langzaam weer terug komt. Vorig jaar kwam ik de site www.hebben.nl tegen en ben daar een challenge aangegaan om 20 boeken in 2017 te lezen. Dit heb ik echt letterlijk tot op de laatste dag van het jaar gehaald. Ook dit jaar, 2018, heb ik me aan gemeld om mee te doen. Heb het met drie boeken verhoogd. het lijkt natuurlijk niet veel, voor mij weer een overwinning als ik het zal halen.

Wat ik zoal lees aan boeken, Romans, Thrillers, Waargebeurde verhalen, Reisverhalen en natuurlijk Dieren verhalen. Kinderboeken vind ik sowieso leuk. De Young Adult boeken spreken me heel erg aan, net zoals Biografieën.

Ik koop zelf voornamelijk boeken op rommelmarkten en in kringloop winkels. Boeken die ik echt zelf wil hebben koop ik meestal nieuw. De tweedehands boeken mogen ook weer verder gegeven worden van mij. 🙂 Kookboeken heb ik er verschillende van. Katten/hondenboeken ook (te) veel.  Zo kan ik nog wel even doorgaan.  Boekenkast is vol, de boeken en tijdschriften stapelen zich (weer) langzaam op de grond op! 😉

Voor mijn geheugen is het goed dat de concentratie er weer aan komt, want dat is ook een ramp. Testen voor beginnende dementie heb ik al gehad. Dat is nu 2 jaar geleden, ik weet dat ik dit nog eens moet overdoen, omdat ik toendertijd te depressief was om een goed beeld ervan te krijgen. Al weet ik dat hetbeter gaat toch blijft altijd iets hangen zo van, wat als………

 

Dinsdag 9 Januari 2018

 

 
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 1. Sylvia zegt

  Lieve Helmy

  Kun je nog boeken gebruiken?
  Dan ga ik even voor je op zolder kijken

  1. Helmy zegt

   Jazeker, altijd…. 🙂 dank je wel!

  2. Helmy zegt

   Altijd Sylvia! 🙂

 2. sandarijn zegt

  Lieve Helmy, wat heerlijk om deze uitdaging aan te kunnen gaan. Ik herken datgene wat je schrijft. Ook hier is de concentratie niet altijd optimaal. Ik ben een leesclub begonnen, waardoor we elke maand 1 boek lezen. Een mooie stok achter de deur, alleen een hel als mijn concentratie me in de steek laat. Ik vind het super, hoe jij deze blog nu weer oppakt en alhoewel ik je verder niet ken, wil ik je het beste toewensen.

  1. Helmy zegt

   Hallo Sandarijn, Ik ken jou ook niet, al volgen wij elkaar wel al langer op Twitter en ik lees jouw Blog altijd!
   Welke leesclub ben je gestart!
   Wel leuk?
   Leuk dat je me hier wil volgen!
   Groetjes Helmy

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.