#7 Daarom Nu!

DPOvcK-U8AEAhey
Elke dag is anders!
Vele van jullie weten dat ik Chronisch Ziek ben oftewel Onzichtbaar ziek.
Ik kan niet altijd goed uitleggen wat en hoe ik me voel.
Hieronder heb ik een de lepeltheorie van de site van het Reumafonds neergezet.
Als jullie dit lezen dan kunnen jullie misschien de mensen die Chronisch ziek zijn beter begrijpen.
Het kan best zijn dat vele van jullie dit kennen of herkennen!
Het steeds weer moeten uitleggen als je iets niet kunt of vandaag gaat het echt niet, daar word je nog eens zo moe van.
Gisteren was ik te MOE om nog een blog hier te kunnen schrijven, dat zal wel vaker voorkomen, dat wil niet zeggen dat ik het niet wil
maar even kan het niet!!!

 

Hoe leg je mensen uit dat je weinig energie hebt?

Veel mensen met een chronische aandoening zoals reuma hebben op een dag een beperkte hoeveelheid energie. Dat is lastig voorstelbaar voor andere mensen. Zij beginnen de dag met voldoende energie om te doen waar ze zin in hebben, met name jongeren. Over het algemeen hoeven zij zich geen zorgen te maken over de gevolgen van wat ze doen. De lepeltheorie kan je gebruiken om uit te leggen hoe het voelt om met reuma te leven.

Hoe gebruik jij je lepels vandaag?

In de afbeelding hierboven zie je een aantal activiteiten uitgebeeld. Daaronder staat hoeveel lepels deze activiteit je kost. Geef iemand 12 lepels en vraag hem of haar om te vertellen wat hij/zij deze dag gedaan heeft of nog wil gaan doen. Haal elke keer het aantal lepels weg dat onder een activiteit staat. Al snel zal de persoon in kwestie beseffen dat jij daarom altijd keuzes moet maken over wat je op een dag wel of niet kunt doen.

Komt van de site van het Reumafonds!

Donderdag 11 januari 2018
0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.