Hoog Water

Wat een hectische maar leuke week. Sinds vorige week hoog water op komst op de Rivieren, voor ons de Vecht en IJssel. Dat betekent even een andere pet opzetten. Afgelopen week verschillende keren het ActieCentrum Water mogen voorzitten en dat is ontzettend leuk werk. Helemaal wanneer de spanning wat toeneemt(en we natuurlijk in control blijven). Heerlijk dynamisch en ontzettend grote betrokkenheid onder collega’s. Iedereen werkt in dezelfde ruimte met veel aandacht en focus aan 1 klus. Geeft heel veel energie! Tussendoor gelukkig de tijd gevonden om op de fiets te stappen en te genieten van dit natuurschoon. Zaterdag langs de Vecht over de dijk naar Dalfsen bij het ondergaan van de zon. Zondagochtend de zonsopkomst even meegepikt bij de IJssel en ’s middags heerlijk met de kinderen gefietst. ” Mama, ben jij verslaafd aan het hoge water”…

 

weekend hoog water

 

Stiekem wel een beetje.. Het heeft een grote aantrekkingskracht. Blij en ook wel beetje trots dat ik er tijd voor gemaakt heb dat ik vanmiddag om 16 uur al van kantoor ben gegaan om toch even te kijken bij de IJssel. Het was windstil en ontzettend mooi. Vanaf vandaag zakt de IJssel weer in Zwolle. Morgen weer een dagje op kantoor en ik hoop dat ik het weekend nog even op de fiets kan stappen. Na volgende week zakt het weer. Genieten van het moment en de “kleine” dingen…

ijssel 11 januari         ijssel 2 11 jan

Naast het werken aan en het genieten van het hoge water, zijn we gestart met het project “minder afval produceren” . Een hele klus.. Manlief heeft er niet zo veel zin in en ik ben niet zo’n planner met boodschappen doen en eten koken. Hoewel we nog zeker heel veel zaken kunnen verbeteren, ben ik al heel blij dat ik gericht boodschappen heb gedaan en vaak ’s avonds al gekookt heb.
Resultaat 1e week: minder afval en meer tijd voor de kinderen als ik ze uit school haal. Relaxed! Nu volhouden en nog verder op zoek naar producten met zo weinig mogelijk plastic.

Plussen: groente in katoenen zakjes gehaald, vlees bij de slager in minimaal plastic, zelf muesli/koekjes/paprikasaus gemaakt.
Minnen: brood nog in de oude plastic zakken en nog steeds geen nee/nee sticker gehaald… En melk blijf ik biologisch in pakken kopen. In fles is alleen maar volle melk en dat vinden de kinderen en ik echt minder lekker. Het moet ook leuk en lekker blijven. 🙂

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.