Weekly 25- Slapen

Deze week had een een eerste bijeenkomst (van in totaal 4 bijeenkomsten) over de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. Amsterdam scoort goed als het gaat om het terugdringen van overgewicht. Zelfs het beste van de hele wereld. Een van de middelen die gebruikt wordt in de communicatie richting de kinderen is een piramide over eten. Onderaan (breed) staan voedingsproducten die je veel mag hebben en bovenaan staan de producten die je vooral niet of heel erg weinig mag eten. Helemaal onderaan, wat je het allermeeste meest nodig hebt is…. Slapen!

En laat ik nou deze week een beetje te weinig geslapen hebben.

Maandag en dinsdag een volleybaltoernooi in Amsterdam en beide dagen lag ik pas na 24:00 in bed. Woensdag moest ik er vroeg uit om weer op tijd in Amsterdam te zijn. Gelukkig heb ik in de vakantie zoveel geslapen dat ik nog wat marge had, toch voel ik m ondertussen wel.

Op woensdag geef ik altijd 2 uur training achter elkaar, dit zijn drukke, volle, en ook heel gezellige lessen. Het vroeg dit keer wel wat van me, deze trainingen. Er waren een paar gesprekken die me bezig hielden. Niets ernstigs, maar het zat wel in mijn hoofd. Steeds was ik mijn flesje water kwijt, mijn uitgeprinte training, mijn pen én de medailles die ik moest uitreiken aan het eind van de les. En wat ik uiteindelijk écht vergeten ben, is om een foto te maken van dit kampioensteam, met de medailles om hun nek.

In het kader van ontspanning had ik met mezelf afgesproken die avond in bad te gaan (zie vorige weekly). Fijn dat warme water, maar mijn hoofd kwam niet tot stilstand. Ontspanning was echt niet aan de orde. Totdat Manlief ook thuis kwam, bij het bad kwam zitten en we gingen praten. Hierdoor raakte ik de dag weer kwijt en kwam de ontspanning.

Vandaag zou ik beginnen met een wandeling, maar de luizenpluis was verplaatst naar vrijdagochtend en het regende. Toen had ik geen zin meer in wandelen. Ik ga straks even op mijn yoga-kussen zitten en kijken of ik überhaupt nog weet hoe je mediteren ook alweer kunt doen.

Toch heb ik deze ook wel andere momenten van ontspanning gehad, mét een leeg hoofd en een tevreden gevoel. Bijvoorbeeld toen we naar de film gingen met zń vieren. Alleen op de bank met een beker warme chocomelk (helemaal bovenin de voedsel-piramide), of tijdens de volleybalwedstrijden van maandag en dinsdag.

Voor volgende week wil ik ter ontspanning op zondag een wandeling maken en woensdag iets leuks doen met de kids (ze hebben studiedag). Oh ja, en niet te laat naar bed op de avonden dat ik thuis ben.

Even bij-slapen.

365

  • Wat dingen nagevraagd bij de bouwers van de site
  • Enkele mails, berichtjes, verder vrij rustig
  • 2 creatieve workshops staan in de planning (die ik zelf ga volgen)

En verder

  • De kinderen hebben lekker gesprongen bij een trampoline park
  • Met z’n vieren naar de film
  • Afgesproken om in de mei vakantie naar Noorwegen (naar mijn broer) te gaan en de planning hierom heen (boot reis en slaapplek voor 3 nachten)
  • lekker gewandeld
  • 2 volleybaltoernooien gespeeld
  • Alles is weer gestart, training geven, zelf trainen, piano les
  • Flink drukke week met werk.0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.