Workshop: Dreamcatcher

Een vriendin vroeg aan mij of ik met haar mee wilde naar een schilderworkshop. Zij schildert regelmatig en exposeert zelfs haar werk.

Ik heb slechts op de middelbare school ‘tekenen en kunstgeschiedenis’ als vak gevolgd en heb nog wel eens wat getekend, geschilderd of gekleurd, maar niet veel of vaak.

Maar ik had er zeker wel zin in. Lekker een middagje samen creatief bezig zijn en bijkletsen!

Vanuit een enigszins ‘haastgevoel’ (boodschappen en alle andere dingen die op de zaterdagochtend moesten gebeuren) croste ik naar het huis van Petra. Blijkbaar was ik wat laat, want ze kwam me al tegemoet lopen. Snel stapte ze bij mij in de auto en ‘navigeerde’ ze mij naar de locatie: ‘Creatief Centrum Inside Out‘. Dit centrum is van Pascale Tichelaar en gevestigd in een prachtige boerderij naast de Wijde AA (een zomerse  ‘waterplas’) en het Westerveldse Bos.

Binnen was het druk, bijna alle plaatsen waren al bezet, maar er waren nog 2 plaatsjes naast elkaar vrij waar wij snel gingen zitten. Verschillende materialen lagen voor onze neus: een canvas, sponsjes, bakjes met witte vloeistof en papier.

Koffie en thee en koeken. Zittend met een kopje koffie, met de rumoerigheid om ons heen, ontspande mijn lijf en kwam ik tot rust! Niet lang daarna kregen we uitleg en bleek ik bij de workshop ‘Dreamcatcher’ te zitten. Dat ik dat niet precies wist, lag vooral aan mezelf, denk ik. Er werden verschillende extra mogelijkheden aan ons voorgelegd en daarna konden we starten.

Ik ging lekker mijn eigen gang en op mijn eigen tempo. Wilde vooral alles laten ‘gaan’ en vooral niet te veel nadenken of heel precies en netjes werken. ‘Just go…’ en het vanzelf laten gaan.

Het begon met plakken (kranten en papier) en smeren. Daarna kleur aanbrengen en het werken met sjablonen en het sponsen. Nog meer kleur en daarna afwerken en veren opplakken.

Ondanks de gezellige drukte was het heerlijk ontspannend en er was voldoende ruimte voor vragen, advies en kopjes koffie. We waren zo gefocussed aan het werken, dat Petra en ik misschien te weinig tijd hebben genomen om bij te kletsen. Maar dat doen we dan wel een andere keer.

Pascalle bedankt! Ik ga zeker nog een keer een workhop of cursus bij je volgen!

  • Creatief Centrum Inside Out, Pascale Tichelaar
  • www.creatiefcoaching.nl
  • ‘Een dag zonder inspiratie, is een dag niet geleefd’4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.