Vijverhof in Den Haag # 5.236 van 365

Dacht ik dat ik u gisteren een mooi gebouw heb laten zien…. Nou het gebouw van vandaag is nog mooier. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat detailpixels van het gebouw.

De Vijverhof staat aan het buitenhof, Het is in de 17e eeuw gebouwd. In 1642 werd het voor het eerst genoemd als woonhuis van een militair. Na zijn dood op het slagveld kwam het huis in het bezit van graaf  de Noyelles en zijn vrouw. Aan hem heeft het huis de naam Noyelleshuis te danken. Via via kwam het huis in koninklijke handen.

In de 19e eeuw zat er een herensociëteit in het gebouw. Later kwam er een school in en sinds 1876 kwam het kadaster in het Noyelleshuis.  Zij zijn een opslag van alle bestaande hypotheken, hebben een landmeetkundige dienst en een tekenkamer van landkaarten).

De Vijverhof is sinds januari 1967 een rijksmonument.

Daarna volgde een restauratie en toen die klaar was kreeg het gebouw de naam Vijverhof.  Het werd gebruikt als dependance voor de 2e kamer.

Momenteel is het gebouw in gebruik bij het ministerie van Algemene Zaken, oftewel het ministerie van onze minister-president.  Er werken ongeveer 400 mensen die de minister-president ondersteunen bij zijn werk.

Groetjes KuhWak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.