Potplant in Wijchen # 5.263 van 365

Op het terrein van kasteel Wijchen ( waar ik u gisteren over vertelde) staat sinds 1999 dit kunstwerk.

Het is gemaakt door Huub ( 1035) en Adelheid Kortekaas ( 1947).  Op https://www.huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/ is alles te lezen over dit kustenaarsechtpaar en is veel van hun werk te zien. Sinds 1974 maken ze veel planten van cortenstaal. Het echtpaar Kortekaas ziet  een plant als een metafoor voor de mens.

De ‘Potplant’ is er 1 uit een serie van twaalf, gemaakt tussen  1974-1978. Het beeld is 2,50 m. hoog. De steel met de knop is 1,80 m lang. Ongeveer de lengte van een mens. De pot verwijst naar de maatschappelijke gebondenheid van het individu. Maar binnen deze gebondenheid is er ruimte voor bewegingsvrijheid, de steel en de knop verwijzen hiernaar.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.