De kleine trommelaar # 5.310 van 365

Naast de Catharinakerk in Eindhoven staat deze trommelaar. Hij verbeeldt het Catharinagilde. Dat gilde is een broederschap van mannen dat al sinds de 15e eeuw bestaat. Ze deden en doen  allerlei dingen voor de Eindhovense samenleving.

Op https://www.babettemarges.nl/ervaring/FRITS21_Gildes.pdf  is meer te lezen over het gilde dat sinds 1954 weer actief is in Eindhoven centrum.

Het bronzen beeld is gemaakt door Hans Goddefroy ( 1933), een Nederlandse beeldhouwer en schilder.  Werk van hem is vooral in Noord-Brabant te zien.

De gildetamboer, zoals het beeld ook wel wordt genoemd, is in 1982 door het St. Catharinagilde Eindhoven-Stad ter gelegenheid van Eindhoven 750 jaar stad aangeboden aan de gemeente Eindhoven.

Wat de kleine Trommelaar extra bijzonder maakt is dat het deel uitmaakt van in totaal 25 geluksplekken in Eindhoven. Initiatiefnemers voor deze gelukspolekken zijn het Parktheater ( schouwburg), Fontys Hogescholen  ( HBO) en geluksprofessor Leo Bormans. Ze kregen van de inwoners van Eindhoven 100 locaties  binnen en daarvan zijn er 25 uitgekozen.  Er is geen route gemaakt langs alle plekken. Het mooiste is als je zo’n plek bij toeval tegenkomt en dan even de tijd neemt om daar te gaan staan of zitten, om je heen gaat kijken en je laat verwonderen over wat je ziet. Bij alle geluksplekken staat een bord met tips voor geluk. Dat kunt u lezen op www.facebook.com/eendkuhwak .

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.