VRIJ(e)DAG

2\365

Half zes en ik zit aan mijn eerste kop koffie. Wat een genot, wat een heerlijkheid. Ik kan mij niet herinneren dat ik een nacht doorgeslapen heb in plaats van bijna elk uur aftikken. Dat ik geen drie keer mijn bed  uit moet. Vannacht was het zo’n nacht  waarin je doet wat je zou moeten doen. Slapen dus. Wat knapt een mens daarvan op zeg. Inmiddels zit ik, na een lekker ontbijtje  aan mijn tweede en onmisbare kop koffie. De deur staat open, poesjes hobbelen wat heen en weer en de zon schijnt. Wat een fantastisch begin van mijn vrije vrijdag.

Na een paar, in alle opzichten, hele hectische weken ben ik aan totale rust toe. Het liefst zou ik nu een klooster binnengaan en nooit meer naar buiten komen. Probleem is echter dat het altijd zo koud is daar en ik thuis al last heb van koude handen en voeten. Daarnaast sleep ik graag met meubilair en wil ik het liefst elke twee maanden iets veranderen in huis. Overigens perfect voor mij want in zo’n minimalistische kamer ben ik binnen vijf minuten klaar met mijn interne verhuizing en daar zijn mijn spieren mij heel erg dankbaar voor.

Maar ik zou het niet volhouden. Ik ben zeer gesteld op mijn vrijheid en ik scoor maximaal op een allergie tegen opgelegde regeltjes, gebruiken, schema’s en verwachtingen. Er is nog geen medicijn voor en ik groei er ook niet (meer) overheen. Discipline heeft er geloof ik ook mee te maken. Ik heb dit woord nog opgezocht maar wat ze daar nu precies mee bedoelen is mij nog steeds een raadsel.

Ik besluit om maar lekker thuis te blijven en vandaag doe ik alles in een vertraagde slakkengang. Vanmiddag vertrek ik met mijn fototoestel. Voor mij is dat een soort van retraite. Mijn doel is nog onbekend maar op een gegeven moment ben ik gewoon ergens en waar dat dan ook mag zijn, het zal een goede plek zijn voor mij.

Ik wens iedereen een hele fijne, rustige vrij(e)dag.




4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.