Weekly 49

Oude gewoontes roesten niet… Ik zit vandaag toch weer aan de keukentafel te werken. Maar ik denk dat ik na het schrijven van deze weekly de spullen oppak en weer boven op zolder ga zitten.

Ik ben iemand die altijd bezig is om een betere versie van jezelf te worden en vooral veel te leren. Of dit nou nieuwe informatie opdoen is, vaardigheden leren, of persoonlijke, emotionele, ontwikkelgerichte doelen. En daarbij komen dan verschillende items aan bod: Sterker worden, liever zijn,  beter leren mijn mond te houden, maar ook beter leren om me uit te spreken bijvoorbeeld. Sommige doelen hebben te maken met tijdsgeest waarin ik zit en kunnen lijnrecht tegenover eerdere doelen staan. Ingegeven door ervaringen, opgedane volwassenheid (wijsheid?) of zelf ergens ‘last’ van hebben. Uiteindelijk draait alles om balans, keuzes en dicht bij jezelf blijven. En binnen deze ervaringen liggen persoonlijke wensen en doelen besloten. En ja, ik ben altijd streng voor mezelf. En ja, ik verg hierdoor soms teveel van mezelf en dan moet ik mezelf weer terug-fluiten. Ik vind ook veel te veel dingen leuk en interessant en gezellig. Te weinig tijd hebben, is mijn grootste vijand. Tijd besteden aan dingen die ik niet of minder interessant vind, vind ik uitermate slecht besteed. Daarom hou ik niet van het huishouden doen (wel van een schoon huis) of ergens op wachten. Slapen daarentegen vind ik heerlijk!

Daarnaast kom ik er steeds meer achter dat inspanning en ontspanning niet ‘the key’ zijn. Wanneer inspanning je een mooie resultaat oplevert, geeft het bakken aan energie, een trots gevoel en blijheid. Wanneer iets je ontzettend bezig houdt en je doet ‘iets ontspannends’ ga je (eeeh.. ik!) alleen maar meer ‘in je hoofd zitten’ en brengt de ontspanning zeker geen verlichting. The Key (voor mij) is dus wellicht doen wat je leuk vindt en graag wilt (= in je kracht staan!!) en wanneer er dingen zijn die jou (mij) ‘raken’, dit de juiste ruimte en plaats geven die het nodig heeft, zodat je weer in je kracht komt te staan.  En dit laatste doe ik nog niet goed genoeg, of kost mij wellicht nog te veel tijd.

Deze week een fijn gesprek gehad met een goede vriendin, wat dan weer ging over dingen die je in je leven tegenkomt en waar je iets mee ‘moet’ of je nu wilt of niet. Een voldongen feit, iets waar anderen je mee confronteren of bij jou ‘dumpen’. Genoeg stof tot overdenken, maar ik weet ook dat ik op de goede weg zit. De eerste stappen op dit gebied zijn al lang gezet.

Maar genoeg persoonlijke hersenspinsels en nog even over verandermanagement:
Deze week kreeg ik 2 gesigneerde exemplaren van ‘De Ladder‘ toegestuurd, het nieuwe boek van ‘verandergoeroe’ Ben Tiggelaar. Hij legt in dit boek uit welke 3 makkelijke stappen je kunt nemen om te komen tot verandering. Heel praktisch, duidelijk en vol tips. Binnenkort op de site de recensie van dit boek én ik ga 1 gesigneerd exemplaar van de Ladder weggeven. Hou de site dus goed in de gaten wanneer je geïnteresseerd bent!!

Ik ga nu naar de zolder om verder te werken!

 

365

 • De website heeft er even uit gelegen, gelukkig is dit weer spoedig hersteld. Dit had te maken met een vastgelopen update
 • Bezig met een artikel, zie hierboven

En verder:

 • Laatste volleybaltrainingen op woensdag en de volleybalschool. Bij de volleybalschool was Jens de Hoogh (Landstede H1, Eredivisie) aanwezig. Heel erg leuk!
 • Kapper
 • EHBO bij de Koala Games in het Olympisch stadion, leuk contact met een meisje met Down-syndroom
 • Bijeenkomst rondom kwetsbare volwassenen in relatie tot vrijwilligerswerk
 • Vriendinnen-avondje ‘Bijzonder kaarsen’ heel fijn, gezellig en nog wat leuke spulletjes gekocht
 • Gruttersbakken opgehaald (marktplaats) bij iemand die het huis heel mooi en bijzonder had ingericht
 • Bezoek aan Ikea met de meisjes
 • Manlief 2 dagen naar de Ardennen
 • Studiedag op school: met de meisjes naar de Milligerplas
 • Werken, piano, naar de manege, haken4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.