Zwembad in de gracht in Leeuwarden # 5.326 van 365

In een gracht aan de Groentemarkt in het centrum van Leeuwarden staat sinds 2005 dit kleine zwembad.

Het zwembad is gemaakt door kunstenaar Jan Ros ( 1961). Het werk heeft de titel “meetbaar water” gekregen.  Het bad is geplaatst ter gelegenheid van de afsluiting van het project om de grachten van Leeuwarden schoner en toegankelijker te maken. De volgende materialen zijn gebruikt voor het bad: aluminium, baksteen, beton, kunststof en tegels.

Jan Ros wil met het bad  laten zien dat de waterkwaliteit per dag veranderd. Hij heeft voor een zwembad gekozen, omdat daar schoon water in hoort. Het water in het zwembad komt uit de stadsgracht. Elk kwartier stroomt het bad vol, stroomt het over en loopt het vervolgens weer leeg. Aan de binnenkant is op een schaalverdeling te zien hoe helder het water is, aan de buitenkant is de twatertemperatuur af te lezen. Toen ik er was is het mij niet opgevallen dat het bad voller werd. Misschien was het mechanisme uitgezet (of stuk?).  Wie het weet mag het zeggen.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van het kunstwerk.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.