Recensie: De Ladder van Ben Tiggelaar

365 en verandermanagement
365dagenprojecten en verandermanagement liggen soms heel dicht tegen elkaar aan. Veel mensen die een 365dagenproject doen, willen iets leren of veranderen. Of dit nu een opgeruimder en schoner huis is, iets willen leren binnen creativiteit of op een andere wijze zichzelf willen ontwikkelen. En dit fascineert me!

Het proces
Ik volg Ben Tiggelaar al een tijdje op Facebook. Verandermanagement: dat is wat hij doet en wat hij kent. En een paar weken terug had hij een leuke snelle actie: de eerste 1000 mensen die zich inschreven kregen zijn nieuwe boek “De Ladder” digitaal gratis en na het schrijven van enkele zinnen over de inhoud van het boek, kreeg je 2 gratis en gesigneerde exemplaren toegestuurd.
2 exemplaren: 1 voor jezelf, en 1 om weg te geven. Ik vond het echt super tof dat ik bij de eerste 1000 mensen zat! Het ging ontzettend hard, de teller liep heel snel op.

Om het boek te lezen was voor mij nog even een uitdaging. Ik heb niet standaard een E-reader programma op mijn laptop, tablet of telefoon staan. Ik hou van boeken in mijn handen. Eerst downloade ik een programma op mijn notebook-achtige-laptop Dit apparaat functioneert tussen een laptop en een tablet in. Het gedownloade programma functioneerde niet: van elk hoofdstuk las ik alleen de eerste bladzijde. Misschien lag het aan mij, dat kan ook. Toen heb ik het op mijn telefoon geprobeerd: Gelukt! Toen kon ik beginnen met lezen.

De Ladder van Ben Tiggelaar
3 stappen. De ladder bestaat uit 3 stappen. Een doel. Het gedrag. Support. Het klinkt simplistisch. Bijna té eenvoudig. Maar het is écht heel goed uitgedacht.

Ben Tiggelaar stelt dat je het beste 1 gedragsverandering per keer kan aanpakken. Dan hou je het simpel en duidelijk. Ook kunnen we de SMART-doelen voor wat betreft gedragsverandering over boord gooien: Formuleer niet op resultaat, maar stel ‘ontwikkeldoelen’. Hierdoor heb je niet het gevoel dat je faalt wanneer iets niet lukt, maar zul je sneller het proces bekijken en bijstellen, waardoor je wel gefocused blijft op je doel.

Ben legt goed uit waarom veranderen van ons gedrag zo lastig is en daarna volgt uitleg over de 3 stappen: Doel, Gedrag en Support. Om vervolgens per trede de diepte in te gaan. Figuurlijk én letterlijk, want de trap staat ook van boven naar beneden ingevuld met deze 3 stappen.

Het boek eindigt met een heleboel praktische en bruikbare tips.

Voor iedereen die iets wil veranderen in zijn of haar leven een aanrader. Veranderen is al moeilijk genoeg en dit boek geeft je steun in je rug en bied je veel support! You can do this!!

Gesigneerd boek winnen?

Wie krijgt dit boek in zijn of haar handen??

Toen ik mijn gegevens moest invullen, werd mij ook gevraagd aan wie ik het boek ging weggeven. Tja, dat wist (weet) ik natuurlijk nog niet! Ik wil het boek weggeven aan iemand die al een idee heeft waarvoor hij of zij het boek wil gaan gebruiken. Dus iemand die al echt een veranderdoel in zijn of haar hoofd heeft. En wat dit ontwikkeldoel mag zijn: dat is aan jou!

Laat me weten wat je wilt veranderen/ wat jouw doel is.

Zo simpel is het. Just that!

Dit mag onder dit bericht op de site, of onder het Facebook bericht, of stuur een persoonlijke mail aan mirjam@365dagenproject.nl (bijvoorbeeld wanneer het een persoonlijk doel is wat je niet openbaar wilt delen). Uit de reacties kies ik iemand die een mooi onderbouwd doel heeft.

De winnaar krijgt er ook nog een gratis inlog bij voor op de site van 365dagen. Dus wanneer je het het wilt, kan je ook over jouw verandering gaan bloggen, hier op www.365dagenproject.nl. Zeker geen verplichting, maar het mag.

Uit de reacties kies ik op woensdag 26 juli 2018 een winnaar. Want dat is de dag dat mijn vakantie begint, en die begin ik graag goed!

Mijn boek kreeg ik met handtekening van Ben Tiggelaar. Het boek wat ik mag weggeven heb ik ingepakt ontvangen. En deze blijft ook ingepakt. Ik ben zó benieuwd of er aan de binnenzijde van dít boek nog iets extra´s is neergeschreven. Misschien een opbeurende tekst? Een extra motivatie? Staat 365dagen benoemd? Ik ben echt super nieuwsgierig en ik hoor het graag van de nieuwe eigenaar van dit boek. Misschien ben jij dit wel?

Let me know!!

Is het gouden ingepakte exemplaar voor jou?!
Is het gouden ingepakte exemplaar voor jou?!7

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

7

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 1. Jacky Kroon zegt

  Tja, wat ik het liefste wil veranderen is dat er meer collega’s bijkomen op mijn werk in het ziekenhuis en dat het daardoor rustiger wordt op de afdeling.
  Daar kan Ben vast niet bij helpen 🙂
  Wat ik ook wil veranderen is nu eindelijk eens die boeken gaan samenstellen en uitgeven die ik in ruwe versie al klaar heb. Van Kuh Wak uiteraard, maar ook van mijn katten Julius en Ranec en fotoboeken.

  Wil je daar bij helepn ben?

  Met vriendelijke groeten, Jacky Kroon

  1. Mirjam zegt

   Hi Jacky,
   Dank voor je reactie, ik heb je op de lijst gezet voor het boek. Maar daarnaast wil ik je zo wie zo ook wel helpen met je boek. Apeldoorn he?! Zullen we binnenkort eens af spreken, ergens half-way?

   Groetjes
   Mirjam

   1. Jacky Kroon zegt

    Hoi Mirjam,

    heb jij ervaring met boeken uitgeven? Dat wist ik niet. Ik ben een openbaar vervoer gebruiker dus ergens met een station is prima, maar dan wel na de zomer ivm drukke tijden hier als kattenpension.

    1. 365dagenproject zegt

     Hi Jacky, ik heb zélf geen ervaring met boeken uitgeven maar ik weet er zeker wel het e.e.a. van en een trouwe ‘hulplijn’ die al meerdere boeken heeft uitgegeven. Daarnaast heb ik wat connecties die misschien zinvol kunnen zijn. Ik denk dat ik wel wat voor je kan doen. En natuurlijk vind ik het ook gewoon leuk om je te ontmoeten als langste en trouwste blogger op de site!!

     Ik stuur je eind augustus een privé bericht!

     1. Jacky Kroon zegt

      Is goed. Ik kom wel naar Zwolle. Kan ik direct een bezoek brengen aan een kunstenares die daar woont en werkt. Zij woont aan de Kastanjelaan. Ik wil jou ook graag intmoeten. Altijd leuk om mensne te leren kennen.

      groetjes Jacky

 2. Es Hagen zegt

  Wat leuk, alvast een fijne vakantie. Ik zou graag meer focus hebben voor mijn lichaam.
  Ik eet goed, ik beweeg genoeg maar nu graag de spieren trainen. Ik haat de sportschool ik ben een echt buitenmens dus ik wil mijn dagritme veranderen om dit te kunnen inpassen..
  Mezelf uitdagen #mindset
  X Esther

  1. Mirjam zegt

   Hoi Es,
   Dank je wel, heerlijk vakantie ♡ Voor jou ook (alvast?) een goede gewenst!
   Mooi doel heb je! Ik zet je op de lijst.
   Liefs,
   Mirjam

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.