Workshop: Servies stippelen

Het einde van het schooljaar betekent ook: een leuk, persoonlijk cadeautje maken of kopen voor de juffen en meesters. Dit jaar hebben onze kids met een beetje van mijn hulp bekers beschreven en gekleurd met speciale stiften. Hierna moeten ze 25 minuutjes in de oven op 180 graden en dan heb je een leuk, origineel en persoonlijk werkje. En natuurlijk zijn de werkjes van de kinderen leuk; handige ‘handletteraars’ maken er complete kunstwerken mee!

Laatst volgde ik een workshop die in deze lijn ligt, maar toch echt weer van een andere orde is: Servies stippelen.

Annelotte ten Kleij maakt voor haar Lottie Dottie Studio werkelijke kunstwerken op servies. Al haar werken bestaan uit: stippeltjes op servies of ander porselein! Daarnaast geeft ze ook workshops en dat leek me zo leuk, dat ik deze snel ben gaan volgen.

De tafel stond gevuld met kleine flesjes en potloden. Ook stond er een bakje met sjablonen. De verschillende deelnemers druppelden binnen en we werden verwend met lekkere koffie, thee en koekjes. Toen iedereen er was legde Annelotte uit hoe het stippelen op servies werkt, gaf hierbij tips en toen kreeg iedereen een bordje om mee te werken. Niet zo’n groot bordje, maar gezien de tijd van de workshop groot genoeg.  Ik had niet echt een plan over wat ik wilde maken, maar ik koos al snel kleuren uit en begon te stippelen. Wat is dat een heerlijk rustgevend werkje! Onder je handen ontstaat van alles terwijl je zelf zennnn wordt. Tijdens het stippelen waren we, de aanwezige dames, gezellig aan het kletsen.

Na afloop kregen we onze werkjes mee in een leuk tasje, met hierin een handleiding over het thuis afbakken van onze kunstwerken.

Hieronder zie je mijn creatie, op foto bovenaan dit artikel is een kringloop-gelukje welke door Annelotte is bestippeld. Op haar Facebook-pagina of op Instagram zie je nog veel meer mooie werken van haar.

2018-08-01-19-54-02

En Annelotte heeft speciaal voor jullie een leuke weggever!!!:

Wanneer je haar Facbookpagina (Lottie Dottie Studio) liked en deelt op je eigen tijdlijn maak je kans op een door Annelotte gestippeld bordje. (Wel op ‘openbaar’ zetten, anders ziet ze jouw deelactie niet!!)  Een zelfde bordje als die van mij hierboven, maar je mag zelf bij Annelotte aangeven hoe je deze gestippeld wil hebben. Annelotte kiest uit de deelnemers zelf een winnaar en maakt deze op Donderdag 9 Augustus 2018 bekend!

De Facebookpagina en informatie over Lottie Dottie Studio vind je hier.

Wie waagt er een kansje?
8

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

8

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.