Interview: Esther Hagen wéér 365! Vlag je dag!

“Blote voeten, wilde haren. Ik wil avonturen sparen!” (Lief Leven)

Er zijn een paar 365-koningen die maar blijven bloggen! En Esther Hagen is er 1 van! Onlangs heeft ze haar project ‘Vlag je dag!’ afgerond en is ze meteen gestart met een nieuw project: SUN.

Bij de 365 vlaggen wilde ik van die berg met kleding af, die ik toch nooit meer draag.. Maar hé, weggooien is zonde. Ik wilde in iedere dag een geluksmoment zien/beschrijven, ook om andere mensen te motiveren. Geluk hoeft niet groot te zijn. Een vlinder kan ook een geluksmoment zijn.”
“En overal hangen nu lijnen met vlaggen, in de moestuin langs het hek, in huis, in de Proloog, door de tuin, aan het hek en in Mamaloetje de pipowagen…Het is 1 groot feest.”

Naast het knippen en op de foto zetten van de vlag, vertelt Esther ook dagelijks over haar dag. Het standaard vroeg opstaan (overblijfsel van toen ze een ‘Hellweek’ heeft gedaan), over de vele dieren die bij haar wonen en leven. Over de mensen en de natuur om haar heen. Alles gaat met een dosis humor, liefde en met het gebruik van eigen woorden als ‘Oeranje’, ‘Rijnreporter’, ‘Staycation’ of  de namen die ze aan auto’s of camera’s geeft.

Esther legt uit waarom ze heeft gekozen voor juist dit project: “Door elke dag stil te staan bij een geluksmoment, door een kledingstuk te verknippen tot vlag, ervaar ik hoe rijk ik eigenlijk ben. Dit had ik van te voren niet kunnen bedenken. Ook niet dat andere mensen zich hierdoor geïnspireerd voelen.”

Erg mooi zijn ook de ´gastvlaggen’ (vlaggen door anderen gegeven) en de vlag gemaakt van een zakdoek van oma (in de hemel), die Esther kreeg van haar moeder. Maar het meest bijzondere in dit project is wel het verhaal rondom de wielrenner die Esther eerder geholpen heeft toen hij onwel werd. Hij werd (was) ongeneeslijk ziek en stierf gedurende dit 365 dagen project. Vlak voor zijn overlijden stuurde hij haar een brief met prachtige woorden en dankbaarheid. Esther deelde de brief nog even niet, maar bewaarde deze tot de 365-ste dag. Wat een eerbetoon om de brief op de allerlaatste dag te delen, maar ook: wat een mooie woorden van hem, aan Esther. Esther schrijft er bij:

“Het voelt een beetje onwennig om deze mooie en persoonlijke woorden te delen.
Maar deze mooie woorden laten mij weten wat geluk is. Dat geluk en verdriet elkaar dagelijks passeren..”

Op basis van de brief van de wielrenner (Pieter) vroegen wij aan Esther: Is liefde en zorgen voor anderen (je medemens, de dieren) the Key? Welke boodschap zou je zelf willen meegeven aan ‘je medemens’? En haar prachtige antwoord was: “Ja zorgen voor en delen zijn absoluut mijn sleutels van het leven. Het maakt me blij. Mijn boodschap aan alle tweevoeters is waar je een hand kunt uitsteken doe dat…Waar je iets kunt missen geef het. Een glimlach en een vriendelijk woord kosten immers niets. Kijk niet weg maar steek een helpende hand uit je zult zien hoe gelukkig jij er zelf van wordt.”

Esther haar nieuwe project heet SUN: Steen Uit de Natuur. Esther: “365 dagen lang een focus op ‘iets’ geeft mij rustHet nieuwe project is ontstaan tijdens een wandeling waar ik een mooie steen vond. Door de inspiratie die ik terug kreeg van trouwe lezers toen ik vroeg: stoppen of een nieuw project.”

Het werd een nieuw project! Elke dag raapt Esther een steen op uit de natuur en schrijft hierop een woord wat met haar dag te maken heeft. Ze gebruikt hiervoor Edding stiften (metalic). 365 stenen zijn straks vast en zeker genoeg voor een kronkelpaadje in mijn kabouterbosje (in aanleg).

Ook deze uitdaging maakt mij weer blij! Vooral omdat het mijn leven als buitenmens in kaart brengt. Geven staat weer centraal, geven en delen. Genieten van elke dag, vooral genieten in de natuur en het liefst op blote pootjes.
Wil je Esther volgen (Vlag je dag én SUN): https://espiratie.blogspot.com/
222vlag 210vlag 186vlag 177vlag 170vlag6

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

6

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.