5 jaar Kuh Wak # 5.365 van 365

Vandaag is een heuglijke dag! Een lustrumdag!

5 jaar heb ik nu volgeschreven met stukjes van mijn vleugel.

Na mijn adoptie door Jacky ben ik, young artist made in China, eerst de Nederlandse gewoonten en eigen aardigheden gaan bestuderen. Daarna was mijn woonplaats Apeldoorn aan de beurt en toen kreeg ik een Hollandse sjaal en gingen we Nederland bezoeken als toerist.

In den beginne was ik wat onzeker als ik op de pixel ging met een kunstwerk, een monument, een kerk of een ander pixelwaardig iets. Later keken we er niet meer van op als we raar  werden aangekeken door de mensen in onze nabijheid. Ik kreeg zelfs eigen visitekaartjes om uit te delen aan die mensen.

Momenteel ben ik al in veel grote en kleine plaatsen in Nederland geweest en ik kan u vertellen dat er overal wel wat moois te zien is. Soms heb ik iets moois gezien en valt er niks over te vertellen. Soms pixel ik iets kleins en blijkt daar juist een pracht verhaal achter te zitten. Het is steeds weer een verrassing wat een gebied mij gaat brengen. Ik bereid mij namelijk niet voor als ik op reis ga en weet op zijn hoogst of ik links of rechtsaf moet als ik het treinstation uit kom.

Inmiddels heb ik ook diverse verzamelingen aangelegd. Ik ben gek op molens, watertorens, social sofa’s ( u ziet op de pixel de 1e social sofa waar ik op heb gezeten), kastelen, kanonnen en landgoederen.

Al meer dan 4 jaar schrijf ik op vrijwel elke zondag een verhaal over een willekeurige kerk in Nederland. Die stukjes zijn begonnen om te laten zien dat godsdienstvrijheid een groot goed is. Wat je gelooft maakt mij niet uit, als we elkaar maar respecteren hierin. Dat is wel heel belangrijk. Inmiddels zijn het juist die stukjes die het meest gelezen worden. En door de jaren heen blijken er steeds meer kerken te zijn die gesloten worden. Zo worden mijn kerkpixels vanzelf een kostbare verzameling.

Na die 5 jaar ben ik nog steeds niet uitgekeken in Nederland. Er is zoveel te bekijken in ons mooie kikkerlandje. Ik ga nog wel even door met de toerist uithangen.

Groetjes Kuh Wak

 
7

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

7

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  1. Mirjam zegt

    Van harte gefeliciteerd jacky en kuh wak!!! Wauw wat een mooie lustrum mijlpaal!!!

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.