Pakhuizen in Coevorden # 6.12 van 365

Een oude handelsstad heeft uiteraard veel pakhuizen.  Vandaag vertel ik u over deze 2. Beide zijn overblijfselen van het vroegere arsenaal. Daar werden wapens en munitie gemaakt, gerepareerd, opgeslagen en uitgegeven.

Vanwege de strategische ligging van Coevorden aan een doorwaadbare plek in een moerassig landschap werd er in de omgeving veel gevochten. Voor die gevechten waren wapens en munitie nodig. Die kwamen uit  de pakhuizen die u op de pixel kunt zien.  De pakhuizen zijn omstreeks 1626 gebouwd.

Toen er geen wapenopslagplek meer nodig was, werden de pakhuizen in 1850 verkocht. Er kwamen diverse handelaren in voedingsmiddelen die van de pakhuizen gebruik hebben gemaakt.

Sinds 1965 zijn de pakhuizen een rijksmonument.

Roind 1975 werden de pakhuizen grondig gerestaureerd. In 2012 werd de intichting van de pakhuizen ingrijpend veranderd. Sindsdien zitten de bibliotheek, de VVV, het Stedelijk museum Coevorden en de Historische Vereniging van Coevorden in het gebouw.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van de pakhuizen én van het museum.

Op https://www.hetarsenaalcoevorden.nl/ kunt u alles lezen over de huidgie gebruikers van de pakhuizen.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.