Auto-ongeluk in Borne? # 6.28 van 365

In het oude centrum van Borne liep ik tegen dit tafereel aan.  Wat we zien is een Citroën auto die zich in de muur heeft geboord.

De auto is kwestie is een Traction Avant. Het is vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw geproduceerd in Frankrijk. Het was de 1e auto voor de gewone weggebruiker die voorwielaandrijving had en waarvan de wielen waren opgehangen aan de carrosserie van de auto.  De wielen zaten dus aan de auto vast in plaats van dat de wielen aan een onderstel vastzitten en de auto daar bovenop is gebouwd.

Op https://www.borneboeit.nl/52968/nieuws/een-uit-de-bocht-gevlogen-kunstwerk kunt u lezen hoe de auto in Borne is gekomen. Het is een leuk verhaal.

Op https://www.borneboeit.nl/61965/nieuws/proosten-op-een-ongeluk kunt u over de opening van het kunstwerk (!) lezen. Dat was in april 2018.

In Nederland rijden er nog genoeg van rond. Een deel daarvan is verenigd in de traction Avant club. Op https://www.traction-avant.nl/ kunt u meer over ze lezen. Heel af en toe staat er bij ons in de straat ook een traction Avant. En oooooooo, wat is die mooi en wat ruikt het lekker.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.