Kan ik iets voor je doen? Wilma Koolstra

Kan ik iets voor je doen?’

Wat ben ik er blij mee. Vanuit ‘zomaar’ een idee voor een boek met 365 kleurrijke troostvogeltjes, naar een sfeervol prentenboek over verdriet, rouw en troost, in vooral aardetinten.

Met koffiefilters en oude gedroogde koffie maakte ik illustraties op een bamboe dienblad. En geleidelijk aan ontstond het verhaal over een troostvogeltje dat zelf op zoek is naar troost.

Ik ontdekte dat er veel soorten troost zijn. Wandelen, muziek maken, naar muziek luisteren, lekker eten, niks doen, heel hard werken…fietsen, zingen, t.v. kijken, een goed gesprek of juist stil zijn. Er even tussenuit vliegen, een duik in het diepe, de berg beklimmen, of gewoon maar voor me uit kijken.

In dit boek ontmoet het verdrietige vogeltje verschillende troostvogels die allemaal vragen ‘Kan ik iets voor je doen?’ Ze hebben allemaal hun eigen idee over troost. En allemaal hebben ze gelijk.

En die 365 vrolijk gekleurde troostvogeltjes? Die vind je op de site: https://www.365dagenproject.nl/author/troost/

Het boek is te koop via Kleurenderwijs.nl door een berichtje te sturen naar het mailadres. Kosten: € 19,50 en €4,- verzendkosten.

illustraties gemaakt van koffiefilters en koffieachterkant boek

illustraties gemaakt van koffiefilters en koffie

reviews:
‘Wat een prachtig boek is het geworden! Heel mooi, het raakte me echt. Ik denk dat je hier heel veel mensen mee tot steun kan zijn. Prachtig je kunstwerkjes van koffie en filters.’
M. B.
‘Wilma, wat een fantastisch boek, bij het kijken naar de kaft sprongen de tranen in mijn ogen. En al doorlezend ging het van tranen naar een glimlach en via kippenvel weer terug naar tranen of glimlach. Dat je dit hebt kunnen maken, je bent echt een kunstenares. Hele dikke dank je wel knuffel.’
Hilde
‘Ík denk dat je boek veel mensen zal kunnen troosten. Vooral omdat het verhaal het rouwproces zo mooi beschrijft als moeizaam proces met steeds weer terugval, op het moment dat het weer goed lijkt te gaan.’
J.6

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

6

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.