Westerkerk in Vriezenveen # 6.32 van 365

Deze kerk ligt heel mooi aan het kanaal in Vriezenveen.  Dat maakt het wel wat lastig pixelen, maar het is gelukt zonder in het kanaal te belanden. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van de kerk.

De Westerkerk is gebouwd  aan het begin van de jaren 50 van de vorige eeuw. Het is daarmee een typische wederopbouwkerk van net na de 2e wereldoorlog. In 1953 was de 1e kerkdienst. Architect Jans ( 1893 – 1963) uit Almelo heeft de kerk ontworpen.  Hij had een grote liefde voor Twente en de cultuur daar. Hij heeft dan ook zeer veel boederijen  ontworpen. Het grootste deel van zijn werk staat ook in Twente.

De kerk is een hervormde kerk. De wekelijske kerkdiensten beginnen om 09.30 uur. Buiten deze diensten wordt er zeer veel georganiseerd in de gemeente. Er zijn diverse praatgroepen en er is een aparte mannen- en vrouwenvereniging actief.

De kerk is geen gemeentelijk – of rijksmonument.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.