Musicerende vrouw in Den Bosch # 6.36 van 365

Het bronzen beeld van de vrouw met 7 dansende kinderen om zich heen is in 1969 gemaakt door kunstenaar E. Mutsaerts.

Het beeld is aangeboden door de burgers van Den Bosch  aan burgemeester Lambooy bij zijn afscheid in januari 1969. De burgemeester ging toen met pensioen.  Mr. Lambooy werd daarna ereburger van Den Bosch en de gemeente besloot een nieuw te bouwen brug over de Zuid-Willemsvaar naar hem te noemen. Mr. Lambooy werd ook benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij is 8 jaar burgemeester van Den Bosch geweest.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van het beeld

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.