Troost-tekenen


Zojuist kreeg ik een foto van een paar mooie stukken hout. Van een vriendin die door dat hout aan mij moest denken. Leuk vind ik dat. Ja, het is bekend: ik en hout, om op te schilderen… ik hout ervan.

450CA930-43A2-4EB0-A687-00AF822A86DB

Zo denken mensen bij roodborstjes, theelepeltjes en veel soorten vogeltjes ook regelmatig aan me.

En dat laten ze dan weten. Ik vind het mooi, die wisselwerking van ‘troost’. Ik teken troostvogeltjes, tekenen troost mij. En wie mijn vogeltjes ziet, voelt zich vaak getroost. En, zoals nu, krijg ik een berichtje: bij dit hout denk ik aan je.

Dat troost mij, op een troosteloze dag, waarin de herfst zich laat zien op zijn meest grijze, saaie moment.

Ik denk aan je, zijn mooie woorden voor troost. Troost-tekenen.

Ik teken nog even. Op dit mooie hout. Op mijn beeldscherm. Sinds kort hout ik daar van.AAFB7104-767D-49AF-ADAD-42F7F32DF93B
5

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

5

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.