DO-cember #2 Esther Molenaar- Schrijven is een stukje uit je hoofd, je hart

Even voorstellen
Wanneer ik op haar site rond kijk, kom ik al enkele tips van Esther Molenaar tegen. Esther reageert op reacties van haar lezers met: “VOLHOUDEN” in hoofdletters. Of: “Zeg, maak niet dezelfde fout als ik. Ga dat boek uitgeven. Bij mij heeft het bijna 3 jaar in de la gelegen. Er zitten echt mensen te wachten op jouw verhaal.

Esther is afgestudeerd aan de Lerarenopleiding Nederlands, maar in 2000 is ze gaan ondernemen. Schrijven deed ze erbij als hobby. Vanaf 2004 is het schrijven steeds verder ontwikkeld en in 2014 kwam haar boek uit. Esther is breed georiënteerd en vindt veel dingen leuk en interessant.

Over het uitgeven van boeken
Esther vertelt: “Wanneer mensen bij een uitgeverij worden afgewezen, betekent dit niet direct dat het een slecht boek is. Uitgeverijen, zeker de grotere namen, maken een afweging op basis van de verwachte inkomsten dat een boek gaat opleveren. Een afwijzing betekent niet direct dat het een slecht boek is. Doordat mensen soms aan zichzelf gaan twijfelen blijft een boek op de plank liggen, of kiezen mensen ervoor een boek in eigen beheer uit te geven.

Maar er is ook een tussenvorm, waar Esther voor gekozen heeft: Mijn boek is uitgegeven in eigen beheer, maar via een uitgeverij, namelijk Booklight. Het voordeel hiervan is dat zij helpen met redigeren, vormgeven en het distribueren van het boek. Mijn boek ligt daardoor bij het Centraal Boekenhuis en is dus ook te verkrijgen via BOL.com en Bruna.nl. Je investeert vooraf, maar ik heb naar mijn boek gekeken als promotiemateriaal voor mijn workshops en trainingen en dan is het geen gekke investering qua kosten.

Bloggen doe je zo!
Esther haar boek “Bloggen doe je zo!” is eigenlijk geschreven voor ondernemers die naast hun werkzaamheden gaan bloggen, om hun business of expertise onder de aandacht te brengen van hun doelgroep. Maar veel van haar tips zijn uiteraard ook bruikbaar wanneer je blogt voor je plezier.

In het boek vind je onder andere informatie over de structuur in een blog artikel, waar je inspiratie vandaan haalt en hoe je makkelijk kunt schrijven.

Enkele concrete tips (o.a. uit haar boek) zijn:
Breng je onderwerp in kaart. Maak een mindmap van je onderwerp. Zo kom je er achter waarover je allemaal kunt schrijven in je boek. Ook de onderwerpen waar je zelf geen kennis over hebt, maar die je wel in je boek wilt opnemen. Er is altijd wel iemand die je met die hiaten verder kan helpen.

Goede voorbereiding is het halve werk. Een muur sauzen doe je nadat je de randen hebt afgeplakt, de vloer hebt bedekt met plastic en de meubels van de muur hebt geschoven. Kijk ook op die manier naar het schrijven van een boek. Zorg dat je de structuur van te voren helder hebt, voordat je daadwerkelijk gaat schrijven.

Je weet meer dan je denkt. Twijfel niet aan de inhoud van je boek. De kennis die je wilt overbrengen zit in je hoofd, het is aan jou om die kennis op papier te zetten. Denk aan het verhaal dat je wilt vertellen en het doel dat je daarmee wilt bereiken.

Klein maar fijn. Een boek hoeft echt niet altijd 150 pagina’s te hebben. Het gaat ook om de waarde van de informatie die jij te bieden hebt. Een boek met 25 pagina’s kan waardevoller zijn dan een boek met 200 pagina’s. Wat voor de lezer belangrijk is, is het resultaat dat hij of zij met de informatie kan behalen.

Daarnaast biedt Esther ook trainingen en coaching, waarbij ze ingaat op het mentale aspect: Veel mensen moeten eerst een drempel over: ‘wie gaat mijn blogs nou lezen, er is al zoveel over dit onderwerp geschreven?

Hierover zegt Esther:Ieder mens heeft een verhaal om te vertellen. Het is een stukje van jezelf. Een stukje uit je hoofd, je hart en daarmee geef je jezelf bloot.

Dit is je kans!
Speciaal voor onze lezers en bloggers op 365dagenproject heeft Esther een cadeau! Jullie krijgen allemaal een gratis E-versie van ‘Bloggen doe je zo!’

Geen samenvatting, geen verkorte versie: gewoon het hele boek digitaal!

Wat je hiervoor moet doen is je naam (in het linkervak) en e-mail adres (in het rechtervak) invullen via deze link http://www.deblogtrainer.nl/kado-week-2017/ Hierna ontvang je het boek in je mailbox en zal Esther je 1 maal benaderen met een aanvullend aanbod over de schrijfondersteuning die zij biedt.

Ik wens jullie allemaal veel lees- maar vooral schrijfplezier!
16

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

16

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.