Bij naam noemen. 195/365

Mijn vader had een leidinggevende functie en wildemer  meneer de Vries aangesproken worden  Dat was voor hem belangrijk  Tegenwoordig staat hij in de buurt bekend als buurman Bert. Mijn neefjes zeggen jij en jou en dat deert hem niets. Hoe veranderlijk kan een mens zijn.

Mijn moeder die vroeger de telefoon keurig op nam met mevrouw, roept nu haar voornaam of gewoon hallo.

Op mijn vorige werk werd gevraagd hoe iemand aangespannen wilde worden. Het antwoord was dan vaak met de voornaam. Oudere mensen horen nog maar weinig hun voornaam naast mevrouw, pa, en oma.

Op mijn nieuwe werk is het nog gewoon, mevrouw en meneer. In uitzonderlijke gevallen meneer en dan de voornaam. Hier is nog wat winst te behalen. Laat ik mezelf nog maar wat gedeist houden.

Wat zou ik zelf willen als ik oud ben? Vraag het tegen die tijd nog maar eens.
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  1. Wieny Adelaars zegt

    Pasgeleden op mijn werk belde een klant en ik zei: Ik zie dat ik u mag aanspreken met jonkheer. Meneer was aangenaam verrast dat ik dat ook netjes deed. Vertelde van de verarming in NL dat mensen dit niet meer doen. Gelukkig heb ik nog een oude opvoeding gehad. En heb het gelukkig ook het hele gesprek kunnen volhouden. Een tevreden klant.

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.