31 december – de laatste troostvogeltjes?

Oudjaarsdag maakt me altijd wat weemoedig. Ik kijk terug op een jaar vol mooie en moeilijke momenten. Dit project heeft beide elementen in zich. Het is ontstaan vanuit verdriet, dat niemand ziet: rouw. Mijn troostvogeltjes ontstonden vanuit mijn behoefte om elke dag iets te tekenen of schilderen. Iets zichtbaar maken. Ik vind het leuk om allerlei vogeltjes te tekenen, er gaat troost uit van tekenen en kleuren en zo ontstonden mijn#troostvogeltjes. Maar gaandeweg werden het ook steeds vaker #blijvogeltjes, waar ik gewoon even blij van werd.

185168C1-4C4A-45C3-BC06-C5BC00EC83C9

Mijn vogeltjes die ontstonden uit koffiefilters en koffiedik, vonden hun weg in een boek met een verhaal over troost. Elders op deze pagina staat hier meer over.

interview door Mirjam Barth over mijn boek ‘kan ik iets voor je doen?’

ik loop een stukje met je mee
Ik loop een stukje met je mee

Ik heb nog geen reden om te gaan stoppen met het maken van troostvogeltjes. Zolang ik er troost in vind en blij van word en hoor dat anderen het leuk blijven vinden, ga ik ermee door.

Ik wens je een goede, fijne jaarwisseling. Geniet waar kan, en troost en sterkte gewenst waar nodig.

 
6

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

6

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.