Het oude gemeentehuis van Boskoop # 6.121 van 365

Het oude gemeentehuis is in 1929 ontworpen door de gemeentelijke architect Landman.  Zijn naam kennen we nog van het Floragebouw van gisteren.  In 1993 is het oude gemeentehuis van Boskoop aan de oostkant uitgebreid. Dat is geheel in stijl van de oorspronkelijke architect gedaan.

Boskoop was tot 2014 een zelfstandige gemeente. Daarna  is het opgegaan in de gemeente Alphen aan de Rijn. Er is toen geprobeerd het oude gemeentehuis te verkopen. Dat is niet gelukt. Nu zijn er vergevorderde plannen om het gebouw te verbouwen tot gymnasium en bibliotheek. Het bord staat er al, bouwactiviteiten zijn er nog niet.  Het pand wordt “anti-kraak” bewoond.

Sinds 1999 is het gebouw een rijksmonument.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van het gebouw.

Groetjes Kuh Wak

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.