Ichtuskerk in Boskoop # 6.150 van 365

De Ichtuskerk in Boskoop is een gereformeerde gemeente.  Zoals u kunt zien is het gebouw relatief nieuw. Het is in 1968 gebouwd. In 1992 is de zaalruimte bij het kerkgebouw uitgebreid om de vele jeugd van de catechisaties en de verenigingen een plaats te geven. Op dit moment zijn er plannen voor uitbreiding van het kerkgebouw in verband met een gestage groei van de gemeente. Dit is het tegenovergestelde van veel kerken die de deuren moeten sluiten. De gereformeerde gemeenten doen het wat dat betreft erg goed.

De vis Ichtus is een bekend symbool in het christendom. De letters staan voor Jezus (I), Christus ( CH), Gods (TH), zoon (U) en redder (S). Het symbool vis verwijst naar de doop in het water en naar een aantal wonderbaarlijke visvangsten in de bijbel.  Het Ichtussymbpool werd vroeger vaak gebruikt toen de christenen hun geloof in het geheim moesten belijden. Momenteel lopen er veel mensen rond die het visteken hebben laten tatoeëren als teken van hun geloof.

De geschiedenis van de gereformeerde kerk in Boskoop begint in 1934.  De geemente begon met 75 leden maar groeide na de 2e wereldoorlog uit tot ruim 300 leden. Toch duurde het nog tot 1972 voor de gemeente een eigen dominee kreeg. Helaas duurde dat maar een paar jaar. De gemeente groeide in deze periode wel naar 700 man/vrouw.  Er kwam jaren later een nieuwe dominee. Die vertrok helaas net als de vorige naar Zeeland. Sinds 2015 is de huidige dominee in dienst. Er zijn ongeveer 750 mensen lid van de gemeente.

De kerkdiensten zijn om 09.30 en om 16.30 uur.  De kerk heeft ook diverse bijeenkomsten in het gebouw. Voor ieder gemeentelid is er wel wat dat aanspreekt.

De Ichtuskerk heeft geen monumentale status.

Op https://ggboskoop.nl/ kunt u nog meer lezen over de kerk.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de kerk.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.